Tavoitteena iloa tuottava koti

26 heinäkuuta


Hei, me muutetaan! Voisi todella sanoa, että vihdoinkin. Jos olet sattunut blogiin ennenkin vierailulle, muistatkin ehkä muuttokuumeen vaivanneen minua aktiivisesti ja  kasvavassa määrin jo ainakin vuoden päivät. Vanhassa asunnossa on ollut kuitenkin niin monta hyvää puolta painamassa vaakakupissa, ettei millään meinannut löytyä uutta asuntoa, johon haluaisi oikeasti vaihtaa. Eikä edullinen vuokra tai juuri uusittu keittiö ole ollut näistä syistä ollenkaan vähäisimpänä.

Mielestäni jossain vaiheessa vain on laitettava hinta myös omalla hyvinvoinnille. Johon kodilla ja työtilalla on auttamatta suuri merkitys. Sanotaan, että sopu sijaa antaa, mutta onhan sen sovun ja hyvinvoinnin ylläpitäminen huomattavasti helpompaa, jos kaikilla on vähän tilaa hengittää eikä aina tarvitse koloa itseään hyvinkin tarpellisiin, mutta yleensä tiellä oleviin tavaroihin.


Uusi koti on hyvin saman tyylinen kuin vanhakin. Kokoon ja kaupunkiin nähden myös hyvin edullinen. Seitsemänkymmentä luvulla rakennettu kerrostalo, metsän ympäröimä ja lähellä järveä.  Kaupunki vain vaihtuu ja neliötä tulee peräti 20 lisää. Aika mieletöntä! Vatsassa leijuu jo perhosia ja kaikki tuntuu niin ihanan jännittävältä. Viimeisten viikkojen vapaa-aika onkin mennyt hyvin pitkälti muuttoa pohtiessa. Suunnitellessa ja haaveillessa.

Yhteen lauseeseen tiivistettynä voitaisiin sanoa, että meillä on tavoitteena uusi iloa tuottava koti. Juuri meille sopiva, oman näköinen, värikäs ja avara. Entisen kodin ahtaudesta kertoo ehkä parhaiten huonekalujen määrä. Yhtään ei tarvitse ajatella ostavansa lisää kolmioon. Viimeiset vuodet on mennyt siis pienessä kaksiossa kolmen huoneen tavara määrällä.

Yksi lisä huone antaa loistavan mahdollisuuden suunnitella kauniin kodin työhuoneella. Juuri tällä hetkellä meille täydellisen. Enää ompelutarvikkeiden ei tarvitse vallata koko asuntoa. Voin todella kertoa kaivanneeni ihan oikeaa makuuhuonetta ja olohuonetta. Rauhallista tilaa ilman langan pätkiä, nuppineuloja tai kangas kasoja. Mutta myös kunnon työhuonetta. Tilaa luovuudelle ja työskentelylle, kaikille niille nykyisin tiellä oleville ompelu jutuille.

Vaikka uusi koti onkin edellistä suurempi ajattelin tällä kertaa hoitaa muuton pitkälti KonMarin ohjein. Aloitin oikeastaan koko projektin lukemalla ensin molemmat kirjat. Tarkoituksena on pakata laatikoihin vain iloa tuottavat tavarat. Esineet, jotka haluamme oikeasti nähdä vielä uudessa kodissa. Muutto antaa loistavan mahdollisuuden karsia tavaroita. Tehdä pienen inventaarion koko elämäänsä. Se tuntuu aina jotenkin uudelta alulta täynnä mahdollisuuksia.

Voi, ette usko kuinka paljon minä rakastan muuttamista. Sen tuomaa uutuuden viehätystä ja kodin sisustamista. Syksyn mittaan luvassa onkin varmasti erilaisia sisustus postauksia ja diy vinkkejä.  Tällä hetkellä mieleni oikein pursuaa uusia ideoita ja inspiraatiota!


Tykkäsitkö postauksesta? Jos olet kiinnostunut erilaisista kädentaidoista, sisustuksesta sekä maukkaista resepteistä, arjen ajatuksista ja matka vinkeistä kannattaa liittyä blogin lukijaksi, tykätä Facebookissa ja seurata Instagramissa.

- Kati -

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Onnea uuden kodin löytymisestä! :) Meillä ei muuttoa ole näköpiirissä, mutta olen koittanut käydä kaappeja läpi ja vienyt paljon sellaista vain kaapintäytteeksi jäänyttä tavaraa kirpparille.. Vielä paljon on kaappeja kuitenkin käymättä läpi.. :)

    VastaaPoista

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!