Päivä Pietarissa risteily - kannattaako lähteä?

12 heinäkuutaHelteistä heinäkuuta! Ruudun tällä puolen eletään siinä määrin vauhdikkaita aikoja, että postaus tahti on edelleen hieman hitaamman puoleinen. Eikä aivan heti näytäisi kiihtyvänkään. Tästä lisää myöhemmin, mutta nyt suunnataan risteillen Pietariin.

Me vietettiin meinaan viime viikonloppu päivä Pietarissa risteilyllä. Oletko sinä käynyt kyseisellä matkalla tai muuten tutustumassa idän naapurimaahan? Omaa kokemustani voisi kuvata päällisin puolin jopa vain yhdellä sanalla, mahtavaa! Ota seuraksi kuppi kahvia ja nauti rauhassa kuvien fiiliksestä.

Laiva on Italialaisen varustamon omistama ja se tulee mielestäni jopa yllättävän paljon matkustaessa esille. Esimerkiksi pizzalle ja pastalle löytyy oma ravintolansa, hyttiin kuuluneen minibaarin juomat kuten monet muutkin tuotteet laivalla oli Italiasta ja pienestä taxfreestä löytyi yksi kokonainen hyllyllinen erilaista spagettia.

Jotenkin olisin etukäteen olettanut pikemminkin Venäjän olevan enemmän esillä. Muutakin kuin henkilökunnan äidinkielenä. Suomenkielistä palvelua tai edes opasteita laivasta ei siis löytynyt kuten olin jo etukäteen jonkun bloggaajan postauksesta lukenutkin. Sen sijaan huhun mukaista huonoa palvelua en kyllä itse suinkaan allekirjoita. Ihan mukavasti asiat hoitui Lontoon kielellä.
Illalla merellä nähty kaunis auringon lasku oli yön aikana vaihtunut laivasta katsottuna lähes aavemaisen sumuiseen ja sateiseen Pietariin. Ilma vaikutti niin toivottomalta, että harkittiin jopa hetken laivaan jäämistä. Onneksi päätettiin kuitenkin lähteä ei meinaan kastuttu ollenkaan.

Ennen matkaa luin erilaisia kauhuskenaarioita Pietariin saapumisesta, kahden tunnin jonoista ja toivottomista bussimatkoista. Ossille jätin kaikki nämä tarinat kertomatta, koska matkalle huokuttelu olisi ollut lähes toivotonta noilla tiedoilla. Vasta takasin tullessa mainitsin ja oikeassa olin, ei kuulemma olisi tarvinnut lähteä, jos hän olisi etukäteen tietänyt.

Olin siis itse asennoitunut rankkaan odottamiseen, mutta todella iloiseksi yllätykseksi mikään näistä ei kuitenkaan pitänyt paikkansa meidän kohdalla. Tapojemme mukaan aivan pahimmassa ryysiksessä me ei terminaaliin sännätty vaan lähdettiin laivasta vasta yhdeksän aikaan. Tiedä sitten johtuiko se tästä vai jostain muusta, mutta tunnissa me oltiin jo Iisakin kirkolla. Kaikki turvatarkastukset ja kuljetuksen läpi käyneenä, innoissamme tutustumassa Pietarin nähtävyyksiin.Viisumi vapaan matkan edellytys oli tuo keskustaan vievä bussikuljetus, jonka päätepysäkki oli yksi ehdottomista kohteistani, Iisakin kirkko. Olin jo valmiiksi katsonut yllä olevissa kuvissa näkyvät kohteet, jotka halusin nähdä tällä ensimmäisellä vierailulla.

Puhelimen nettiliittymä, jonka piti toimia myös matkoilla meinasi tehdä kierrokseen haasteen toimimattomuudellaan. Ei meinaan ymmärretty edes ladata puhelimiin offline karttoja Suomen puolella kun nettiyhteys oli vielä mallillaan. Onneksi Ossi bongasi laivasta Pietarin kartan, jonka turvin me suunnistettiin kunnon turisteina nähtävyyksille. Jotenkin ihmeen kaupalla onnistuttiin kuitenkin peittämään turisti imago niin hyvin, että yksi venäläinen pariskunta luuli meitä jopa paikallisiksi ja yrittivät tiedustella neuvoja. Laihoin tuloksin kylläkin.

Käveltiin Iisakin kirkolta oikein sopivan mittainen lenkki joen vierustaa, jonkin puistotien kautta kohti Verikirkkoa. Takasin palasimme kulkien suoraan Nevsky Prospektiä Amiraliteetille, josta pääsi helposti takaisin kuljetuspaikalle, Iisakin kirkolle. Kunnon turisti kierros, mutta kuten yleensäkin meidän tapoihin on kuulunut, yhtä leipomoa lukuunottamatta mihinkään ei menty sisälle asti.


Iltapäivällä takasin laivaan saapuessa saatiin jo nähdä satama-aluekin kirkkaassa auringon paisteessa. Melkoinen ero on rakennuksilla sumussa ja sateessa kuin kauniilla ilmalla. Ei näytä Pietari enää ollenkaan kummitus kaupungilta yllä olevissa kuvissa. Vaikkakin hieman jännittävä se oli joka tapauksessa.

Kaikin puolin meidän matka oli melko loistava. Suloisen jännittävä, uutuuden viehättävä ja rento. Niin rentouttava, että ei edes käyty tutustumassa laivan iltamenoihin vaan mentiin ennen yhtätoista nukkumaan. Mitä ilmeisemmin alkuperäisessä kunnossa oleva, hieman pienehkö laiva soveltui täydellisesti rentoutumiseen. Mitään shoppailu matkaa tai erityisiä aktiviteetteja tältä risteily ei liiemmin kannata odottaa. Sen sijaan, jos kaipaa hetken hengähdystä merellä on tämä oiva matkavaihtoehto. On ihana istua kannella maisemia ihaillen. Ikuistaen ne kameralla omiin matkamuistoihin.

Tykkäsitkö postauksesta? Jos olet kiinnostunut erilaisista matkavinkeistä, maukkaista resepteistä ja pienistä arjen ajatuksista sekä kädentaitoista ja ompelu ideoista kannattaa liittyä blogin lukijaksi, tykätä Facebookissa ja seurata Instagramissa.


- Kati -

You Might Also Like

3 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Oli todella mukava! Kerrankin sitä tuli kotiin matkalta oikeasti rentoutuneena ja pirteänä :)

      Poista
  2. Olen käynyt Pietarissa vielä viisumiaikaan.Nyt olisi ihan eri näkökanta lähteä käymään siellä.En löytänyt mistään matkojen hintoja.

    VastaaPoista

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!