Esittelyssä Unelmallisen uuden Lotta tunikan kaava

19 heinäkuuta


Oletko jo huomannut myynnissä Unelmallisen uusimman Lotta tunikan kaavan? Tai ehtinyt jopa jo ommella sellaisen?  Lotta on vastaus sinulle, joka kaipaat monipuolista yläosan peruskaava.

Kaava sisältää yhden tunika kaavan pohjan, josta voi ommella mukana tulevien ohjeiden ja kaavanosien puitteissa jopa 30 erilaista variaatiota suosituilla frilloilla tai ilman. Kaava löytyy arkilta koossa 32-56.


Lotta kaavasta saa ommeltua erilaisia versioita niin arkisiin kuin hieman näyttävyyttä tarvitseviin malleihin. Tunikan sivusaumoissa on huomaamattomat taskut ja mallin saa tehtyä niin lyhyillä, 3/4 osa kuin pitkilläkin hihoilla.

Erilaisten frillojen lisäksi tunikan ilmettä voi vaihdella hyvin paljon materiaali valinnoilla. Postauksen ensimmäisessä kuvassa keltaiseen perhoshihaiseen trikoo tunikaan on saatu hieman juhlan tuntua joustavalla pitsillä.Joustavalle kankaalle tarkoitettu kaava on yläosasta vartalonmyötäinen ja lantiolta väljempi. Koko kannattaa valita oikeasti omien mittojen mukaan kokotaulukosta kuten yleensäkin Unelmallisen kaavoissa.

Tunikan voi ommella pelkistetysti kokonaan ilman frilloja tai kellotetuilla, poimutetuilla sekä olkafrilloilla ja suosituilla perhoshihoilla. Oma suosikkini näin kesällä on ollut ehdottomasti  väljät perhoshihat.


Frillojen ulkonäköä pystyy muuttamaan hyvin paljon huolittelulla. Ohut käänne saa frillat näyttämään enemmänkin hillityltä ja venytetty rullapäärme tekee frilloista entistä näyttävämmän yksityiskohdan.

Lotta tunikan helmaan löytyy kaavasta myös erilaisia vaihtoehtoja. Voit tehdä helman kaarevana eli takaa pidempänä sekä suorana. Näihin molempiin vaihtoehdoihin voi ommella myös poimutetun frillan kuten hihoihin.


Kaikki Unelmallisten kaavojen esittelyt sekä muokkaus ohjeita löydät täältä. Alkuperäiset kaavat voit ostaa Unelmallisen verkkokaupasta itse tulostettava PDF-kaavana tai perinteisenä paperiarkkina. Ompelun iloa!

Tykkäsitkö postauksesta? Jos olet kiinnostunut erilaisista kädentaidoista, ompelu ideoista sekä maukkaista resepteistä, arjen ajatuksista ja matka vinkeistä kannattaa liittyä blogin lukijaksi, tykätä Facebookissa ja seurata Instagramissa.

- Kati -

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Kauniita tunikoita! Kiva, että kaavassa on monta variaatiota.. 👍

    VastaaPoista

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!