Ohje frillahihan kaavaan - Unelmallisten kaavojen muokkaus osa 3

08 toukokuutaViime päivien katukuvaa seurattuani tuumin, että tulevan kesän suurin hitti taitaa olla erilaiset frillat niin lasten kuin naistenkin vaatteissa. Löytyykö sinun kaapistasi jo suosittuja frillavaatteita?

Yksinkertaisemillaan frilla on neliskulmainen poimutettu kappale. Frillat voi tehdä myös kellohelman mallisina. Tämän postauksen ohjeessa hihafrillat tehdään suorakulmaisista kappaleista Unelmallisten tunikoiden ja mekkojen 3/4 osa hihoihin, mutta voit hyödyntää ohjetta totta kai kaikkiin hiha kaavoihin.


Ensimmäiseksi lyhennetään hihan kaava frillan korkeuden verran, jos alkuperäinen hiha on ollut omaan makuun sopivan mittainen. Jos alkuperäinen hiha on ollut liian lyhyt tai pitkä lyhennä hihan kaava niin, että se on yhdessä frillan kanssa sopivan mittainen.

Piirrä frillan suorakulman mallinen kaava niin, että se on 10-15 cm leveämpi kuin lyhennetyn hihansuu. Frillan pituus vaikuttaa siihen kuinka poimutettu siitä tulee. Kuvien frilla on 12 cm pidempi kuin hihansuu. Korkeudelta kuvien frilla on 13 cm.

Poimuta frillan toinen pitkä sivu framilon joustonauhalla tai poimutuslankojen avulla saman mittaiseksi kuin hihansuu. Lopuksi ompele poimutettu frilla hihansuulle oikeat puolet vastakkain.

Kuvien frillat on huoliteltu ompelukoneen rullapäärme paininjalalla. Frillan voi huolitella rullapäärmeen lisäksi myös muutaman sentin käänteellä, jolloin se pysyy suorana eikä rullaudu.Kaikki Unelmallisten kaavojen esittelyt sekä muut ohjeet löydät täältä ja alkuperäiset kaavat voit ostaa Unelmallisen verkkokaupasta.

Tykkäsitkö postauksesta? Jos olet kiinnostunut erilaisista kädentaidoista, ompelu ideoista sekä maukkaista resepteistä, arjen ajatuksista ja matka vinkeistä kannattaa liittyä blogin lukijaksi, tykätä Facebookissa ja seurata Instagramissa.

- Kati -

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Pienellä jutulla saa erilaista ilmettä vaatteeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin todella! Erilaiset röyhelöt tekee vaatteesta jopa hieman juhlavan ja ainakin tyttömäisen :)

      Poista

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!