Vaatevallankumous - Oletko sinä mukana?

26 huhtikuuta


Tällä viikolla 23.-29.4.18 vietetään joka vuosi kasvavaa Vaatevallankumousta. Kampanjaviikon tarkoituksena on vaatia yhdessä läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta vaatevalmistajilta sekä muistuttaa etenkin nykyisin vallitsevan kertakäyttömuodin ympäristövaikutuksista.

Vaatevallankumousta vietetään joka vuosi Rana Plazan vaatetehtaan romahduksen vuosipäivänä, huhtikuun viimeisellä viikolla. Bangladeshissa tapahtuneeessa onnettumuudessa menehtyi yli 1100 vaatetehtaan työntekijää ja 2000 ihmistä loukkaantui.Yhteistyössä on voimaa ja viime vuonna kampanjaan osallistui jo yli 2 miljoonaa ihmistä 100 eri maasta. Tänä vuonna näkyvyys on toivottavasti entistä suurempi. Olethan sinäkin mukana? Pyritään yhdessä positiiviseen muutokseen, muutetaan ajettelutapojamme, vaaditaan ihmisoikeuksia ja vastuullisuutta.

Jos Vaatevallankumous ei ole itsellesi aiemmin tuttu voit osallistua yksinkertaisesti kertomalla kuka on valmistanut sinun vaatteesi #imademyclothes tai kääntämällä vaatteesi väärinpäin, ottamalla kuvan itsestäsi niin, että tuotelappu on näkyvillä ja kysymällä valmistajalta kuka on tehnyt sinun vaatteesi #whomademyclothes. Lukuiset yritykset näyttävät viikon aikana kuka heidän tuotteensa valmistaa #imadeyouclothes.

Muista käyttää asiaankuuluvia hästägejä omissa somekuvissasi. Erilaisia tulostettavia kylttejä löydät täältä. Jos selfiet ei tunnu kuitenkaan itsellesi sopivalta tavalta osallistua järjestetään kampanjaviikolla myös paljon erilaisia tapahtumia. Voit myös itse järjestää vaikka vaatteidenvaihto bileet tai rikkinäisten vaateiden korjaus illan. Tyyli on vapaa!Tykkäsitkö postauksesta? Jos olet kiinnostunut kädentaitoista ja ompelu ideoista sekä erilaisista arjen ajatuksista, matka vinkeistä ja maukkaista resepteistä kannattaa liittyä blogin lukijaksi, tykätä Facebookissa ja seurata Instagramissa.

- Kati -

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Onpa ihastuttavat värit mekossa ja saappaissasi! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Keltaisesta tuli jossain vaiheessa aivan yllättäen minun lempivärini :)

      Poista

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!