Miten muokata tunikasta vetoketjuhuppari - Unelmallisten kaavojen muokkaus osa 2

08 maaliskuuta


Olen jo muutamaan kertaan ehtinyt saada toiveen näyttää, mitenkä unelmalliset tunika kaavat saa muokattua vetoketjuhuppariksi. Nyt on aika täyttää tuo toive, joten postauksen ohje on tarkoitettu erityisesti unelmallisten tunikoiden muokkaukseen, mutta soveltuu toki mainiosti kaikkien vaatteiden kaavoihin. Kannatta siis laittaa ohjeet talteen.

Tämän ohjeen muokkaus on tehny unelmalliseen Eila tunikaan. Kaavan mukaisesti tehtyjen unelmallisten tunikoiden esittelyn löydät täältä sekä aiemman ohjeen hupun muokkauksesta kaulukseksi täältä. Tuotakin ohjetta kannattaa muuten hyödyntää kaikissa muissakin kietaisuhuppujen kaavoissa.


Kietaisuhupun muokkaus vetoketjuhuppariin sopivaksi käy yksinkertaisemmillaan yllä olevan kuvan mukaisesti. Mustat ääriviivat on alkuperäisen hupun ja lyhennät vain hupun etusauman alkamaan KE:ltä kuvan punaisen viivan mukaisesti.

Huppu voisi lähteä myös KE:ltä suorempana ylös, jolloin huppukappaletta pitää hieman jatkaa ylhäältä edestä. Etenkin jos koet, että huppu ei tule riittävän pitkälle pään yli kannattaa huppu muokata tällä tavalla.


Helma ei vaadi oikeastaan suurempia muutoksia, mutta etukappale leikataan kahdeksi kappaleeksi. Leikkaat siis vain etukappaleen kaksinkertaiselta kankaalta, mutta et taitteelta kuten alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan vaan lisäät KE:lle saumanvaran vetoketjua varten. Muista silittää molempien kappaleiden KE:lle tukikangas, jotta vetoketjun ompelu onnistuu todennäköisemmin ongelmitta.

Voit huolitella vetoketjun alavaralla eli piirtää kaavaan KE:ltä kohti sivusaumaa n. 5cm levyisen alavaran, mutta vinonauhalla huolittelu on mielestäni huomattavasti helpompi ja omaan silmääni jopa siistimpi kuin alavara. Punatukka ja kaksi karhua blogista löydät selkeän ohjeen vetoketjun ja hupun sauman huolitteluun vinonauhalla. Kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa ja kokeilla käytännössä jo seuraavaa hupparia ommellessa.
Alkuperäiset tunika kaavat löytyy Unelmallisesta verkkokaupasta sekä yksittäin, että pakettina joko tavallisena paperiarkkina tai itse tulostettavana PDF-kaavanaOmpelun iloa just sulle!

Tykkäsitkö postauksesta? Jos olet kiinnostunut erilaisista kädentaidoista, ompelu ideoista sekä maukkaista resepteistä, arjen ajatuksista ja matka vinkeistä kannattaa liittyä blogin lukijaksi, tykätä Facebookissa ja seurata Instagramissa.

- Kati -

You Might Also Like

3 kommenttia

 1. Kiva kun jaat näitä muokkausideoita! Sellainen vinkki, että kuvia voisi olla noista muokkauksen vaiheista.. saattaisi erityisesti aloittelevalle ompelijalle olla hyvä sanallisen ohjeen tueksi..

  Minä tein juuri eilen Amanda-kaavallasi paidan/tunikan, saapa nähdä saanko sen joskus blogiin asti.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tykkäät muokkausideoista <3 Kiitos parannus ehdotuksesta! Voitko vielä vähän tarkentaa, miten ohjeita ja kuvia voisi kehittää? Oikein kiva olisi nähdä millaisen tunikat olet ommellut! :)

   Poista
 2. Hain siis sanaa vaihekuva, mutten kiireessä keksinyt oikeaa termiä.. :) Itse kyllä ymmärrän ohjeistuksesi noin sanallisestikin, mutta ompelun alkutaipaleella tarkat ohjeet vaihekuvien kera oli kyllä enemmän kuin tarpeen..

  VastaaPoista

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!