Mangojuustokakun resepti

22 maaliskuuta




Meillä on monena vuotena peräkkäin ollut pääsiäisenä tarjolla mangojuustokakkua enkä tänäkään vuonna meinannut tehdä asian suhteen poikkeusta. On se meinaan niin mainion makuista!

Kuten yleensäkin juustokakkujen myös tämän maku vain paranee vanhetessaan. Vaikka täyte ja kiille hyytyy nopeammin kannattaa antaa kakun maustua jääkapissa ainakin yön yli, jotta täytteen mango pääsee kunnolla esille.







Tarvikkeet:
300 g digestive keksejä
50 g voita
9 liivatelehteä
5 dl kermaa
400 g tuorejuustoa/mascarbonea
400 g mango rahkaa
2 purkkia mango pilttiä tai saman verran, jotain muuta mangososetta
Koristeeksi suklaamunia ja valkosuklaata

Työvaiheet:
1. Laita ensimmäiset 5 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen niin, että ne peittyvät kunnolla.
2. Hienonna Digestive keksit tehosekoittimella. Sekoita keksimurska ja sulatettu voi keskenään. Levitä seos tasaisesti leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan. Laita vuoka jääkaappiin.
3. Vaahdota kerma kunnolla. Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka ja tuorejuusto.
4. Kiehauta 2 ruokalusikallista vettä ja lisää joukkoon, pehmenneet ja vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita hyvin ja lisää liivateseos ohuena nauhana edellisessä kohdassa sekoittamiesi aineiden joukkoon.
5. Levitä seos tasaisesti irtopohjavuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia ennen kiilteen valmistamista.
6. Valmistetaan kiille kakun päälle. Laita 4 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen niin, että ne peittyvät kunnolla.  Laita mango piltti kulhoon.
7. Kiehauta 2 ruokalusikallista vettä. Lisää kuumennettuun veteen pehmenneet ja vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita hyvin ja lisää liivateseos ohuena nauhana mango piltin joukkoon. Vinkki, liivatteen sekoittaminen veteen käy omasta mielestäni parhaiten mukissa. Siitä se on helppo myös kaataa nauhana soseen tai täytteen joukkoon.
8. Levitä seos tasaisesti kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin toiset kolme tuntia ennen tarjoilua. Hieman vuokaa kallistemalla voit varmistaa, että kakku ja kiille on hyytynyt.
9. Koristele kakku sulatetulla valkosuklaalla ja pääsiäismunilla. Asettele pääsiäismunat sulatetun suklaan päälle. Itse meinaan unohdin tämän ja munien sokerikuorrute suli hetkessä kiilteelle.




Herkullista pääsiäisen aikaa just sulle! Tykkäsitkö postauksesta? Jos olet kiinnostunut maukkaista resepteistä, erilaisista arjen ajatuksista, kädentaitoista ja ompelu ideoista sekä matka vinkeistä kannattaa liittyä blogin lukijaksi, tykätä Facebookissa ja seurata Instagramissa.

- Kati -

You Might Also Like

9 kommenttia

  1. Onpas kaunis kakku! Pitääpä kokeilla itsekin pian tämän tyyppistä. :)

    VastaaPoista
  2. Mango on ehdottomasti yksi parhaista hyydykekakun mauista! Eikä silti ole pitkään aikaan tullut tehtyä... :O Kiva, yksinkertainen koristelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen niin samaa mieltä ja tosiaan vain pääsiäisen aikaan sitä tulee itsekin tehtyä :) Kiitos!

      Poista
  3. Kiitos kivasta reseptistä!
    Juuri kauppalistaan kirjoitan tarvikkeita. 😉Ihana blogi sinulla. Seuraan molemmissa😊

    Mukavaa Pääsiäistä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista Anne <3 Aurinkoisia kevät päiviä sinne!

      Poista
    2. Käynpä vielä kommentoimassa kakusta. 😊 Kaikkien kommellusten jälkeen päällinen ei hyytynyt kunnolla, valkosuklaat paloi mikrokuppiin...😂Onneksi aurinko paistoi ja päätimme juoda kahvit kokon äärellä. Kakun sai leikattua annospaloiksi, eikä kukaan tiennyt sen epäonnistumisesta😂 Syy ei ollut reseptissä vaan tekijän ruostuneissa taidoissa😂

      Poista
    3. Resepti oli kyllä hyvä ja kokeilen sitä uudelleen paremmalla onnella. 😊

      Poista
    4. Voi ei 🙈😂 Kerran olen kokeillut suklaan sulattamista mikrossa ja koska loppu tulos oli minullakin palanut siirryin vesihauteeseen. Eikä meillä itse asiassa edes ole enää mikroa ☺️ Hyydyttäminen taitaa kyllä olla tuuristakin kiinni. Tein nyt pääsiäisen jälkeen uudemman kakun ja olin varma, ettei kiille hyydy kun lähes kaikki liivatteet hyytyi jo vatkaimiin 😂 Toivottavasti onnistut ensi kerralla!

      Poista

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!