Minikakkuja syntymäpäiville - Geisha juustokakun resepti

26 tammikuuta


Yleensä minun ei paljon tarvitse tarjottavia leivonnaisia pohtia. Useasti olen jo kauan ennen toteutusta haaveillut uuden reseptin kehittelystä, kauniista toteutuksesta ja suussa sulavista herkuista. Ennen aloittamista kaikki on jo ollut pääni sisällä täydellisesti toteutettu.

Huomenna vietettävät syntymäpäiväni oli kuitenkin poikkeus tähän aiemmin harjoitettuun haaveilu sääntöön. Ei yhtään idea. Ei mitään innostavaa makua tai yhdistelmää. Ajattelin kokeilla tulevilta kahvi vierailta kysymistä. Laihoin tuloksin. Emmä tiiä ja ihan samaa kun ei ainakaan lähikaupan hyllyltä löytynyt.




Kaikista leivonnaisista tykkään itse ehkä eniten juustokakusta. Ne on ihanan pehmeitä ja maku vaihtoehdoissa on vain mielikuvitus rajana. Mikä tärkeintä, ainakin leipurin näkökulmasta, juustokakku on myös varsin helppo valmistaa.

En kuitenkaan halunnut pöytään, jotain jo aiemmin valmistamaani. Kakku inspiraatiota googlesta etsiessä keksin kokeilla vähän eri näköistä, geishan makuista juustokakkua. Yhden irtopohjallisen kakkuvuoan sijasta päätinkin tehdä minijuustokakkuja suurin muffinssivuokiin.

Ei näin ensikertalaiselta aivan kaikkien kaunein suoritus, mutta vähän jo maisteltuani voin todeta, ettei ulkonäkö suinkaan ole vaikuttanut makuun. Varmasti siistimmän lopputuloksen olisi saanut  joko irtopohjallisella muffinsivuolla tai edes sileäpintaisilla paperi vuoilla.




Tarvikkeet:
300 g digestive keksejä
50 g voita
5 liivatelehteä
5 dl kermaa
400 g tuorejuustoa
400 g rahkaa
200 g geisha suklaata

Työvaiheet:
1.  Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen niin, että ne peittyvät kunnolla.
2. Hienonna keksit tehosekoittimella tai nuijimalla. Sekoita murskatut keksit ja sulatettu voi keskenään. Levitä seos tasaisesti suurien muffinsi vuokien pohjalle. Laita vuoat jääkaappiin odottamaan.
3. Vaahdota kerma kunnolla. Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka, tuorejuusto ja sulatettu geisha suklaa.
4. Kuumenna tilkka vettä (n. 2rlk) ja lisää joukkoon, pehmenneet ja vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita hyvin ja lisää liivateseos ohuena nauhana edellisessä kohdassa sekoittamiesi aineiden joukkoon.
5. Levitä seos tasaisesti muffinssivuokiin keksipohjan päälle. Anna kakkujen hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mutta mielummin seuraavaan päivään, jotta se maustuu kunnolla.
9. Koristele kakut haluamallasi tavalla ennen tarjoilua. Minä ripottelin päälle vain hieman hassselpähkinä rouhetta.

PS. Ohjeella saat tehtyä n.12 kpl minijuustokakkuja suuriin muffinssivuokiin tai yhden ison geisha juustokakun irtopohjalliseen kakku vuokaan.



Herkullista viikonloppua just sulle! Tykkäsitkö postauksesta? Kannattaa liittyä blogin lukijaksi, tykätä Facebookissa ja seurata Instagramissa niin pysyt helposti matkassa mukana.


- Kati -

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Lämpöiset synttärionnittelut! :) Juustokakut on kyllä niin näppäriä juhlatarjottavia. Tämä kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!