7. Tallipihan joulu - kannattaako mennä?

07 joulukuuta
Me onnistuttiin matkaamaan Tallipihan joulutapahtumaan sinä yhtenä päivänä viime viikonloppuna kun maa oli edes osittain valkoinen. Eikä käy kyllä kieltäminen, etteikö lumi tekisi juuri sitä kuuluisaa jouluntunnelmaa.

Koska Tampereenkaan seudulla lumi ei ole enää mikään itsestäänselvyys oli Tallipihan alueella kauniisti panostettu tunnelmaan myös muilla keinoin. Koko alue oli koristeltu jouluisin valoin ja lyhdyin. Muutama kuusikin löytyi ja erilaisia joulukransseja.

Näkyipä pienemmissä määrin myös Suomi 100 -teema. Löytyi ainakin perinteinen Suomen lippunauha ja yksi kokonaan sinivalkoiseksi koristeltu joulukuusi.


Ehdottomasti eniten itse rakastuin yhdessä puodissa oleviin lampaisiin. Oi mahdoton kuinka suloisia! Ihanan pehmeitä ja he jopa näyttivät nauttivan saamastaan huomiosta. Enkä suinkaan ollut ainoa ihastelija. Melkoinen vilinä kävi lampaiden luona. Niin aikuisia kuin lapsia.

Ulkona oli mahdollisuus myös ajelulle hevoskärryllä, mutta Tallipihan aasia me ei onnistuttu bongaamaan. Uskomatonta, mitenkä aivan Tampereen keskustaan on saatu oikeasti näin upea jouluinen maalaispiha.

Usein törmää kysymykseen, miten muistaa lasten hoitajia ja opettajia. Suklaapuodilla oli vastattu tähän kysymykseen kauniilla lahjapakkauksilla, joissa saateteksti oli osoitettu juuri opettajille ja hoitajille. Löytyipä sieltä muitakin lahjapakkauksia joulutervehdyksin.

Etukäteen hieman pohdinkin, kuinka vahvasti joulu tulee näkymään Tallipihan puodeissa ja mökeissä. Onko tarjolla  mahdollisesti kesästä poikkeavia tuotteita ja käsintehtyjä lahjaideoita tai erityisiä joulutarvikkeita.

Kyllä valmiita lahjapakkauksiakin löytyi, mutta selkeästi enemmän oli jouluun liittymättömiä käsitöitä. Mikä ei mielestäni ole ollenkaan huono juttu. Ainakaan, jos on liikkeellä lahjaostokset mielessä. Harvemmin sitä taidetaan joulukoristeita ym. lahjaksi antaa.


Vaikka Tallipihan puodeissa onkin lämmitys oli kierroksen jälkeen ihana suunnata pihan omaan kahvilaan kuumalle kermavaahtokaakaolle. Himskatti kun olikin hyvää!

Kuten yleensä kahvilassa oli tupa täynnä, mutta me löydettiin onneksi paikka aivan mahtavan ikäihmisen pöydästä. Oi kuinka mukava juttutuokio me saatiinkaan tuon rouvan kanssa.
Meinaatko suunnata erilaisiin joulumyyjäisiin tai tapahtumiin? Ihanaa joulunodotusta just sulle <3 Olethan jo liittynyt blogin lukijaksi, tykännyt Facebookissa ja seurannut Instagramissa?

- Kati -

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Miten ihmeessä en koskaan tampereen vuosina tullut käyneeksi tallipihan joulua ihmettelemässä.. :O ihanan näköinen paikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin on! En itsekään tiennyt koko paikasta ennen kuin mieheni joskus vei minut sinne. Ja olen kuitenkin koko ikäni asunut ihan lähellä Tamperetta :)

      Poista

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!