18. Lämmikettä jouluun - nopeasti ommeltu torkkupeitto

18 joulukuutaJouluna, jos koskaan on ihana kääriytyä sohvan nurkkaan lämpöisen peiton alle kynttilän valossa. Kaikki meidän aiemmat torkkupeitot on tullut hävitettyä syystä tai toisesta, ilmeisesti aiemman Konmari puuskan vallassa.

Näin talviaikaan istuessani sohvalla vanhan ikkunan vieressä, olen kuitenkin toisinaan alkanut kaipaamaan jonkinlaista lämmikettä vähintään hartioille. Kaupan valikoimat ei arvatenkaan miellyttäneet silmääni, joten ajattelin ommella itse torkkupeittoni.
Juuri oikean värinen eli mustien koiran karvojen kanssa sopiva, todella tumman harmaa merinovilla pala löytyi aiemmin Tampereen kädentaitomessuilta. Täysin yksivärinen olisi kuitenkin ollut mahdottoman tylsä, joten tulin siihen tulokseen, että pienellä kimalluksella tehostettu peitto olisi paljon näyttävämpi.

Ompelin merinovillan reunaan hopeisen pitsinauhan ja maalasin kahteen kulmaan valmiilla sabluunalla ja spray kangasvärillä suurehkoja lumihiutaleita. Aivan en ole nyt maalin jälkeen tyytyväinen. Väriä on jotenkin todella haastava saada tasapaksusti eikä se nyt oikein mielikuvieni mukaisesti kimaltele.

Merinovilla kuitenkin lämmittää niin suloisesti kylminä päivinä, ettei värinkään kanssa tulleet haasteet niin harmita. Onneksi pitsireuna on enemmänkin tämän yksinkertaisen torkkupeiton juju.
Ihanaa joulunodotusta just sulle <3 Tykkäsitkö postauksesta? Kannattaa liittyä blogin lukijaksi, tykätä Facebookissa ja seurata Instagramissa.

- Kati -

You Might Also Like

4 kommenttia

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!