17. Miten taltuttaa joulustressi?

17 joulukuuta


Joulun aika tuppaa meistä useimmille olemaan stressaavaa. On monta hommaa ja muistettavaa asiaa. Toiset meistä saattavat olla minun kaltaisia hölmöjä, jotka ottavat itselleen auttamatta liikaa tehtäviä joulun alle ja yllättäen tulleet tilanteet sekoittavat pakkaa entisestään.

Joka vuosi joulu tulee samaan aikaa, mutta jotenkin se aina pääsee yllättämään. Mitä lähemmäksi päästään aattoa, sitä sterssaantuneemmalta ihmiset alkavat näyttämään. Itsestäni ainakin tuntuu, etten koskaan taida oppia. Postauksen lopusta löydätkin vinkkini, et suinkaan kaaoksen selättämiseen vaan stressinhallintaan.


Kuten te jo aiemmin blogin joulukalenteria seuranneet tiedätte, meillä on käynnissä alkuperäistä suunnitelmaa paljon myöhemmin aloitettu keittiöremontti. Remontti luvattiin hyvissä ajoin ennen joulua, mutta toisin kävi. Tai saattahan tietenkin, jonkun mielestä kaksi päivää ennen aattoa olla hyvissä ajoin. Meidän mielestä ei.

Näiden alkuperäisten suunnitelmien puitteissa aloin suunnitella aikaa vievää joulukalenteria. Koska pohjatyöt oli jo valmiina en tietenkään malttanut luopua ideasta. Vaikka lähes kaikki postaukset olikin vielä tekemättä. Kalenterin tekeminen on ollut kyllä kivaa ja antoisaa, mutta toisaalta myös lisännyt hurjasti kiirettä.

Optimistisesti ajattelin, että siinähän se remonttikin menee muun elämän sivussa. Remonttimiehet tekee omat työnsä keittiössä ja me pysyttelemme Mafin kanssa rauhallisesti omissa hommissamme. Virhe. Aivan kuin tuo suojeluskoira antaisi vieraiden ihmisten kulkea kyselemättä kodissaan. Miten tyhmä voi ihminen olla kun edes villeimmissä ajatuksissaan miettii mitään tuollaista.

Aivan kuin ne toistuvat hepulit ei olisi riittäneet tuli seuraksemme ilmeisesti stressin aiheuttama ripuli. Siinähän juostaan yötä päivää pihalla, yritetään tehdä työmme ja pystyä elämään remontti kaaoksen valtaamassa kodissa. Näin jälkikäteen myös harmittaa, etten tajunnut miten ahdistava remontista saattaa tulla niin rakkaalle perheenjäsenellä.


Miten siis rentoutua kaiken kiireen keskellä, kun jossain vaiheessa pitäisi tehdä myös ne normaalit työt ja kaikki tarvittavat jouluvalmistelut. Ehdottomasti tehokkaimmaksi olen itse kokenut rauhoittumisen. Kun tuntuu siltä, että kaikki asiat kaatuu päälle eikä hommat etene toivotusti istu rauhassa alas ja hengitä.

Ei turhaan sanota, että kiire lähtee istumalla. Pienen hengähdys hetken jälkeen ei ole välttämättä enää pakonomaista tarvetta vetää uhmaikäisen tavoin itkupotkuraivareita.

Ajatukset kulkee huomattavasti tehokkaammin kun rauhoituu hetken. Asiat palaa mielessä oikeisiin mittasuhteisiin ja ratkaisutkin löytyy helpommin. Eikä ripuli, blogi, joulu, työt tai useimmat muutkaan stressin aiheuttajat tunnu enää täysin ylitsepääsemättömältä ja elämää suuremmilta ongelmilta.

Kun istuu alas, laittaa silmät kiinni ja hengittää tai juo vaikka kupin glögiä löytyy kaaottisestakin mielestä joulu eikä siivouskaan ole niin justiinsa. Joulua voi hyvin viettää tunnelmallisen kynttilän valossa. Kuka silloin kiinnittää huomiota pölypalloihin. Eikä kaappien järjestyksen ainakaan ole väliä. Vaikka tiedossa onkin uudet keittiökalusteet en minä meinannut niihin jouluksi majoittua. Tyydyn surutta ihastelemaan niitä kynttilän valossa.

Enää alle viikko ja saadaan rauhoittua joulun viettoon oli kaikki suunnittelut työt sitten tehtynä tai tekemättä. Toivon mukaan keittiötarvikkeet on kuitenkin olohuoneen sijasta keittiössä ja pöydässä koreilee kebabin sijasta edes jonkinlaiset jouluruuat.


Stressitöntä joulunodotusta just sulle <3 Tykkäsitkö postauksesta? Kannattaa liittyä blogin lukijaksi, tykätä Facebookissa ja seurata Instagramissa.

- Kati -

You Might Also Like

0 kommenttia

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!