1. Miten selvitä jouluvalmisteluista?

01 joulukuuta


Lämpimästi tervetuloa seuraamaan Unelmallisen elämän ensimmäistä blogijoulukalenteria! Kalenteri tulee olemaan käsityöpainoitteinen, täynnä joulun tunnelmaa. Luvassa on vinkkejä ja ideoita niin lahjoihin, leivonnaisiin kuin jouluaskarteluihin ja sisustukseen. Olethan sinäkin mukana?

Tällä postauksella sain myös kunnian aloittaa Käsityöblogien yhteisen joulukalenterin, jonka toisen luukun voit käydä huomenna lukemassa Annin Sormustin -blogista. Kaikki yhteiseen joulukalenteriin osallistuvat blogit löydät täältä.

Onko sinulla jo joulujärjestelyt hyvällä mallilla? Meillä on vielä pahasti vaiheessa ja joulukuu näyttäisi melko kiireiseltä. Epäilenkin, että en suinkaan ole ainoa, jonka joulun odotus näyttäisi ainakin näin etukäteen katsottuna suhteellisen kaoottiselta. Toivon mukaan teillä muilla on kuitenkin jo nyt toimiva uuni eikä luvassa ole meidän tavoin keittiöremonttia jouluviikolla.

Jotta homma pysyisi paketissa kehittelin itseni, mutta myös teidän lukijoiden avuksi täytettävän To Do -listan joulujärjestelyjen toteuttamisesta. Kuvissa näkyvät jo täytetyt listat on keksittyjä, joten pikku vinkki perheelleni niistä on turha yrittää kurkkia tulevia lahjojansa.


Tein kaksi listaa taulukkomuodossa, joista ensimäinen on tarkoitettu valmiina ostettavien lahjojen, joulusiivouksen ja ruokien hahmottamiseen. Voit itse lisätä listaan tehtävät ja suunnitellun ajankohdan omien jouluvalmistelujesi mukaisesti ja merkitä rastin ruutuun sitä mukaan kun hommat on hoidettu.

Toinen lista on pelkästään itse tehtyjen lahjojen suunnittelun ja toteuttamisen avuksi. Taulukossa on omat sarakkeensa niin lahjansaajasta, suunnitelmasta kuin valmistukseen tarvittavista tarvikkeista. Eikä muuta kuin jälleen rastia ruutuun sitä mukaan kun paketteja on pukinkonttiin valmistunut.

Käy lataamassa tai tulostamassa itsellesi Joulun To Do -lista täältä ja Itse tehtyjen joululahjojen To Do -lista täältä. Toivottavasti näistä on sinulle hyötyä joulujärjestelyjä suunnitellessa.


Ihanan huoletonta joulun odotusta just sulle <3 Huomenna palataan toisen luukun merkeissä. Olethan jo liittynyt blogin lukijaksi, tykännyt Facebookissa ja seurannut Instagramissa?

- Kati -

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. Minä hankin joitakin vuosia sitten pienen muistikirjan, johon kirjaan kaikki omille ja kummilapsille hankitut synttäri- ja joululahjat. Sieltä voi sitten tarkistaa, ettei tulisi montaa kertaa peräkkäin annettua yhdelle lapselle samaa lahjaa.. (Meillä siis lahjottavia 21, omat ja kummilapset yhteenlaskettuna.) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh huh tuossa on jo kerrassaan lahjottavia! Varmasti tulee muistivihko tarpeeseen, loistava idea muuten etenkin, jos lahjottavia on enemmän :)

   Poista
 2. Ihanaa joulukuuta! Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tajusin, että voisi käyttää Wedding Planneria joulun suunnitteluun. ♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin <3 Plannerin hyödyntäminen onkin varmasti toimiva idea!

   Poista
 3. Minäkin olen kirjoitellut ylös antamiani ja tekemiäni joululahjoja, mutta hukannut paperit jälkeenpäin. Tuo Raisan yllä kertoma vinkki olikin minulle oiva. :) Hyvältä näyttävät myös sinun to do -listasi. Niitä kyllä tarvitaan näin joulun alla. Nekin voi halutessaan tehdä vihkon muotoon tietty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raisan idea on kyllä mainio :) Kiitos! Etenkin Bujosta innostuneille, tuo vihkoon suunnittelu on varmasti käytännöllisempi :)

   Poista
 4. Heippa, tulin katsomaan mitä käsityöblogien joulukalenterin ensimmäisestä luukusta löytyy. Jos vaikka olisi jonkinlaista käsityöohjetta tai inspiraatiota käsitöihin. Löysinkin listoja, jotka edellisten kommentoijien tavoin voin kyllä kirjoittaa omaan ruutuvihkooni. Sinunkin blogistasi varmasti löytyy aimo annos kivaa ommeltavaa. Olisiko ollut mahdollista vaihtaa vuoroa jonkun toisen kanssa, että olisit saanut esitellä käsitöitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää, ettei postauksestani ollut sinulle iloa. Ohjeistuksena oli ainostaan käsitöihin liittyvä postaus ja minä näen myös itse tehtyjen lahjojen suunnittelun osana käsityötä, joten en tullut ajatelleeksi, ettei se jonkun mielestä sitä olisi. Näin en myöskään huomannut, että minun olisi mahdollisesti pitänyt vaihtaa julkaisupäivää. Toivottavasti vaikkapa kalenterini toisen luukun poncho ohjeesta on sinulle enemmän hyötyä :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä on kyllä itselläni tullut tarpeeseen kuluneen kuukauden aikana :)

   Poista

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!