Vinkit Tampereen kädentaitomessuille

14 marraskuuta


Viikonloppuna (17.-19.11.17) on jälleen aika suunnata käsityömessuille Tampereelle. Kyseessä on Euroopan suurin käsityötapahtuma ja tarjonta on todellakin sen mukaista. Onnistuneen messu kokemuksen takaamiseksi kannattaakin matkaa suunnitella hieman etukäteen. 

Tampereen kädentaitomessut vaikuttavat vuosi vuodelta suosituimmilta ja kävijämäärät sen mukana alati kasvavilta. Viimeisinä vuosina kolme päivää kestävillä messuilla on vieraillut yli 40 000 ihmistä. Kannattaakin jo kotona asennoitua siihen, että tapahtuman luonteeseen kuuluu jonottaminen sekä tungos. On kuitenkin olemassa muutama tapa edes hieman nopeuttaa itse messuille pääsemistä, helpottaa muiden alueella liikkuvien kulkemisesta sekä löytää kaikki itselle tärkeimmät ohjelmat ja yritykset.


Varsinaisen messualueen parkkipaikka on kävijämäärään nähden pieni ja kuten arvata saattaa nopeasti täynnä. Tämä parkkipaikka on myöskin maksullinen. Sen sijaan Pirkkalan Linnakalliossa on ilmainen etäpysäköinti mahdollisuus ja tältä parkkialueelta pääsee vartissa maksuttomalla bussikuljetuksella  messuhallille. 

Jos et halua jättää omaa autoa kokonaan kotiin ja suunnata paikan päälle julkisilla, kannattaa ajaa suosiolla suoraan tuonne etäparkkiin. Valitettavasti messuhallin edusta, läheiset tiet ja jopa moottoritie on yleensä pahimman ruuhkan aikana tukossa vierailijoiden kulkuneuvoista. Kaikki lähialueella asuvat eivät käy messuilla, mutta väkijoukot kyllä yleensä hidastavat  myös heidän arjen menojaan. Ethän siis pysäköi autoasi ainakaan läheisille asuinalueille. Nykyään myös viereisten kauppakeskusten parkkipaikoilla on rajoitettu pysäköintiä. 

Jos nyt jäit pähkäilemään tavaroiden säilyttämistä kun auto on kaukana, löytyy messuilta maksullinen (2€) narikka. Messuhalleissa tulee muuten varsin kuuma, joten tämä kannattaa huomioida vaatetuksessa. Itsenikin, sillä joka vuosi sen unohdan ja viluisena toppaudun liian paksusti. Viimeistään ensimmäisen tunnin kiertämisen jälkeen kaipaisi jo raikasta suihkua. Jätä siis villakerrastot suosiolla kotiin pakkaspäiviä odottamaan.

Sisälle pääsyn jonottamista voit nopeuttaa ostamalla edullisemman lipun etukäteen. Messu budjettikin kiittää tästä säästöstä. Rahasta puheen ollen messukeskuksen aulassa on automaatti, mutta kannattaa varata jo etukäteen mukaan käteistä. Suurimmalla osalla näytteilleasettajista on kyllä käynyt kortti, mutta maksupäätteet saattavat tempuilla tai ainakin käyvät varsin hitaalla.

Jos välipalan jonottaminen alueen kahviloista tuntuu jo ajatuksena ahdistavalta, kannattaa matkaan ottaa suosiolla omat eväät. Messuilla on varsin monta kahvilaa, mutta silti jokaisessa on ainakin kokemusteni mukaan ollut aivan valtavat jonot.Erilaisia näytteilleasettajia on aivan mahdoton määrä  ja me ollaankin perinteisesti jaettu vierailu vähintään kahdelle päivälle. Kyllä yksikin päivä riittää ripeämmin kierrettynä, mutta jo haluat oikeasti rauhassa ammentaa ideoita, shoppailla, tutkia ja kierrellä kannattaa varata ennemmän aikaa.

Tapahtuman järjestäjät olivat kehitelleet messuilla liikkumisen helpottamiseksi opaskartat. Ne todellakin kannattaa käydä tulostamassa täältä ja merkitä  jo etukäteen kaikki omat "pakko nähdä" kohteet. Listan kaikista näytteilleasettajista löydät täältä. Jos olet kiinnostunut messujen erilaisista ohjelmanumeroista kannattaa niihinkin käydä etukäteen tutustumassa täällä ja merkitä mieluisat omaan oppaaseen. Ohjelmiakin järjestetään eri puolella messuhalleja.

Kun kaikki itselle tärkeimmät yritykset ja ohjelmat näkyvät omissa kartoissasi ei ne mene vahingossa mikään ohitse. Omien kokemusteni mukaan kartta on oikeasti todella kätevä. Ei muuta kuin värikynät käteen ja omaa messukarttaa askartelemaan. Äläkä unohda kotiin ehdottomasti messujen kaikkein tärkeimpiä varusteita eli hyviä kenkiä, vesipulloa ja rentoa mieltä.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Miten on, oletko sinä tulossa viikonloppuna Tampereen kädentaitomessuille? Jos vielä harkitset lähtemistä niin loppu viikosta tulen kertomaan kokemuksia juuri tämän vuotisista messuista.

Kannattaakin liittyä blogin lukijaksi, tykätä Facebookissa ja aloittaa seuraaminen Instagramissa niin pysyt helposti matkassa mukana.

- Kati -

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Vuoden odotetuin tapahtuma! ❤ Lauantaina tulossa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin täälläkin! Tervehditään, jos tunnistetaan, me ollaan tänään menossa ja varmasti vielä huomennakin :)

   Poista
 2. Kyllä, lauantaina olen tulossa. Bussikyydillä itä-Suomesta. Ja tuo kartta on aivan ehdoton kapistus mukaan vesipullon kera. Sekä hyvä oli muistutus vaatetuksesta. Siellä on kuuma melko pian...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sain eilen kokea tuon kartan tärkeyden kun unohdin hölmönä omani kotio! :D Yllättävää kyllä suurin halli tuntui eilen tunkkasimmalta. Olisin luullut, että pienissä halleissa vaihtuu ilma huonommin.. Kerrankin minulla oli kyllä oikeanlainen vaatetus, ei tullut liian kuuma ja sankkaan ilmaan tottui nopeasti :)

   Poista
 3. Täällä juuri pakkaillaan kamoja kasaan ja huomenna iltapäivällä suuntana messut. Huomenna kiertelyä ja sitten viikonloppu kuluukin työpajaa pitäessä. Näitä messuja on odotettu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Minulta oli vallan mennyt ohi teidän työpaja, mutta varmasti ollaan tänään tulossa. Mieskin yllätyksekseni innostui teidän blogista ja askarteluista :D

   Poista

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!