Kannattaako lähteä Tampereen kädentaitomessuille?

17 marraskuuta


Ensimmäinen päivä Tampereen kädentaitomessuja takana. Mitkä fiilikset? Jos näitä messuja pitäisi kuvata yhdellä sanalla sanoisin, että se olisi valtava. Todellakin kannattaa suunnata tänä viikonloppuna Tampereelle kauempaakin. Paitsi, jos ihmisten paljous ja tungos ahdistavat. Tässä tapahtumassa meinaan riittää osallistujia. Eikä kannata mieltänsä pahoittaa pienistä törmäyksistä.

Meidän reissu ei ihan ongelmitta sujunut kun heti matkalla huomasin, että kauniisti askartelemani opaskartat jäi kotiin (sitä suuremmalla syyllä suosittelen niiden mukaan ottamista, jos halajaa löytää jonkun tietyn yrityksen) ja kamerastakin oli akku lopussa. Paljon niitä kuvia saatiin, mutta osa kyllä näyttää siltä, että  kuvaamiseen sijasta valokuvaaja on ehkä enemmänkin keskittynyt siihen, että ihan just on meinaan se akku loppu.

Pahimmat liikenne ruuhkat sen sijaan onnistuttiin välttämään menemällä paikalle puolen päivän aikaan.  Ensimmäinen päivä kierrettiin rennolla asenteella tarjontaan tutustuen. Koska aikaa on koko viikonloppu ei lähdetty panikoimaan kiireessä. Kierreltiin hieman siellä ja tuolla vähän pintapuolisesti tutustuen.


Ompelua harrastavien näkökulmasta messujen tarjonta oli entistä monipuolisempi. Vanhojen tuttujen lisäksi nähtävillä oli useampiakin uusia yrityksiä. Ainakin kankaita myyvä Kuosiverstas, Shalmiak, Pilpo, Roo, Lalia ja kaavoihin keskittyvä Jujuna. Löysimpä yhden itsellenikin aivan uuden käsittääkseni kotimaisia kankaita myyvän yrityksen Werklerayn.

Nokialla valmistettuja vaatteita ja kankaita myyvä Neulomo ei yllätyksekseni ollutkaan paikalla kankaiden kanssa. Selvisi, että he olivat olleet liikkeellä hieman myöhään ja saadulle paikalle ei mahtunut kuin murto osa valikoimasta. Tilanteen paikkaamiseksi Neulomon pop up Nokian tehtaalla oli poikkeuksellisesti auki tänään ja myös lauantaina klo 11-16. 

Tulipa kotimatkalla vihdoin käytyä tehtaalla vierailulla 20% alennuksen innoittamana. Neulomon vaatteista tuttuja neuloksia oli kilohinnalla myynnissä niin valmiina paloina kuin suoraan pakalta. Varmasti menen poikkeamaan toistekin. Tarjolla olevien kankaiden määrä sekä hinta oli ainakin itselleni positiivinen yllätys.


Erilaisia tarvikkeita myyvien yritysten määrä näyttäisi mielestäni olevan nousussa messuilla. Mietinkin itsekseni, mitenkä valmiita tuotteita myyvien yritysten kauppa mahtaa käydä. Itse ainakin valitettavan usein sorrun ajatukseen, tuon voin tehdä itsekin. Vaikka siihen ei todellisuudessa rahkeet riittäisikään.

Päivän minimaalista ostoksistamme löytyy kuitenkin tällä kertaa myös Onnenpussin käsityönä valmistettua suolasaippuaa. Aivan ihastuttava myyjä kauniine tuotteineen ja pastellin sävyisellä pöydällään hurmasi meidät niin, että kerrankaan ei käynyt edes mielessä tehdä itse. Jäipä yksi keltainen pipokin niin voimakkaasti mieleeni, että ehkä sekin jo huomenna eksyy ostoskassiini.

Messuhalleja kiertäessä kiinnitin ehkä jopa aiempaa enemmän huomiota yritysten visuaaliseen ilmeeseen. Enhän olisi huomannut koko Onnenpussia ilman siistiä ja visuaalisesti miellyttävän näköistä pöytää. Liian täynnä tai epäsiistin näköisiä pöytiä taas ei tehnyt mieli mennä edes katsomaan. Pienestä on kiinni saako ohikulkijan huomion herätettyä, mielummin positiivisesti. Yksi ihan tärkeimmistä asioista itselleni on ainakin yrityksen nimi. Minusta on tärkeää tietää kenen kanssa asioin ja antaahan kunnolla seinällä esillä oleva logo myös luotettavamman kuvan yrityksestä.


Tarjolla olevissa askartelutarvikkeissa oli yllättävän näyttävästi esillä tämän joulun suosikki tuote tonttuovi. Mahtavaa nähdä, että pienet yrittäjät ovat oikeasti ajantasalla alati vaihtuvissa hitti tuotteissa. Saamaa kun ei aina voi sanoa suuremmista liikkeistä ja ketjuista.

Tonttuoven lisäksi premium luokan tonttulan tarvikepaketti löytyi Tuulialta. Kyseisellä yrityksellä on myynnissä paljon muitakin näppäriä tarvikepaketteja ja oikein houkuttelevasti näistä myös valmiita töitä esillä. Pisteet tästä.


Viikonloppuna me ostoksien lisäksi suuntaamme ainakin Kaikki paketissa -blogin miesten työpajalle kurkimaan ideoita siistien pakettien askarteluun. Ne todellakin tulee tarpeeseen! Ei ole meinaan paketointi aivan minun vahvuuksiani.

Miten on, nähdäänkö viikonloppuna Tampereen kädentaitomessuilla? Jos olet menossa käy kurkkaamassa täältä myös aiemmat vinkkini onnistuneeseen messuviikonloppuun.

Tykkäsitkö postauksesta? Liity blogin lukijaksi, tykkää Facebookissa ja aloitta seuraaminen Instagramissa niin pysyt helposti matkassa mukana.

- Kati -

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Kyllä kannatti! :) Lauantaipäivä meni messuillessa ja messujen jälkeen ehdittiin vielä ikeassakin pyörähtää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihailtavaa nopeuttaa ja energisyyttä! Me jätettiin Ikean reissu vasta tulevaan viikonloppuun :)

   Poista
 2. ..oi jospa oisin saanut olla mukana..:) Joo, harmittaa kyllä vähän kun itseltäni jäi nyt messut tänä vuonna välistä, jospa ensi vuonna olisi parempi onni:) Kangastarjontaa siellä ainakin näytti olevan runsaasti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, kyllä olisi minuakin harmittanut, jos en olisi päässyt! Kangastarjonta oli kyllä huomattavasti laajempi kuin aikaisempina vuosina :)

   Poista

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!