Kannattaako lähteä Burdan käsityöristeilylle?

10 lokakuuta


Burdan käsityöristeily on kerran vuodessa järjestettävä käsityötapahtuma Silja Linen Päivä Tukholmassa -risteilyllä. Käsityöharrastajien risteilyohjelmassa on näytteilleasettajien pöytien kiertämisen lisäksi erilaisia luentoja ja työpajoja. Risteilyohjelman lomassa laivasta saa listan Tukholman kangas- ja lankakaupoista. Olipa muutamassa kaupassa tarjolla myös alennuksia matkustajille.


Ensimmäisenä päivänä messuosasto aukesi jo ennen laivan lähtöä satamasta. Illalla tapahtuman sulkeuduttua olisi ollut vielä mahdollisuus lähteä viettämään leffailtaa yhdessä muiden harrastajien kanssa. Itseäni elokuvista kiinnostuneena ja Neiti Marple fanina hieman harmitti kun tämä tapahtuma pääsi unohtumaan meiltä.

Toisena päivänä messut aukesi vasta päivällä. Ilmeisemmin oletuksena, että harrastajat rynnivät yhdessä kiertämään Tukholman kauppoja alennusten perässä. Enkä minäkään jaksa uskoa, että laivaan jääneiden osuus oli suuri. Aika mahti ilma meitä Tukholman vierailijoita suosi.

Me jätettiin tällä kertaa kaupat kiertämättä ja suunnattiin Tukholman vanhaankaupunkiin (siitä lisää myöhemmin). Laivasta saadut listat ja kartat on kuitenkin tallella tulevaisuutta varten. Tiedä vaikka, joskus tulisi tehtyä kunnon kangasmatka Tukholmaan. Jos näin käy, varmasti kirjoitan kokemuksista teille muillekin.
Erilaisista työpajoista ja luennoista kiinnostuneille messuosastolla riittää tekemistä. Oikeastaan koko ajan tapahtuman ollessa auki oli risteilyohjelman mukaan työpajojen lisäksi jokin esitys tai luento käynnissä.

Luennoilla pääsi kuulemaan hyvin erilaisista käsityöaiheista. Muutamasta mainitakseni tutkija Riikka Myllys kertoi käsitöiden merkityksestä nyt ja tulevaisuudessa, Outi Pyy valaisi ihmisiä ekologisesta vaatehuollosta ja Jenni Salminen kertoi Nuppu Print Companyn tarinan lisäksi ensi kesänä ensimmäistä kertaa järjestettävästä Ommel Ry:n tapahtumasta. Ompelusta kiinnostuneiden kannattaa muuten ehdottomasti seurata Ommel Ry:n Facebook sivua ja liittyä vaikkapa mukaan yhdistykseen. Aivan huikeat ompelufestarit luvassa!

Näytteilleasettajien pisteillä oli monipuolisesti myynnissä niin tarvikkeita kuin materiaaleja, erilaisille harrastajille. Löytyipä joitain valmiitakin töitä kuten koruja ja kehyskukkaroita. Kirjojen ostamisen lisäksi messuosastolla pääsi tutustumaan erilaisiin käsityökirjailijoihin ja heidän töihinsä. Niin luennoilla kuin työpajoissa.

Työpajoissa oli mahdollisuus kokeilla todella erilaisten töiden valmistamista. Ainakin ompelua, neulontaa, virkkausta ja erilaisia askarteluja kuten himmelien tekoa. Toden totta tekeminen tältä matkalta ei ainakaan lopu kesken!Parhaimman hyödyn risteilystä saa varmasti irti monipuolinen käsityöharrastaja, joka nauttii yhdessä tekemisestä. Etenkin neulojat kokevat varmasti olonsa kotoisaksi kun puikot heiluvat niin tapahtumapaikalla kuin laivan käytävillä ja baareissa. Ompelijat taas tunnistivat toisensa helposti Nupun työpajalla ommellusta mekosta.

Burdan käsityöristeilylle kannattaa lähteä etenkin yhdessä kaveriporukalla. Jollei lähipiiristä löydy sopivaa matkaseuraa voisin hyvin kuvitella rohkeimpien lähtevän reissun yksinkin. Erilaisista työpajoista ja ympäri laivan asettuneista harrastajista löytää varmasti saman henkistä seuraa jopa uusia ystäviä.

Sopii tapahtumaan mukaan todistetusti myös yksi bloggaaja ja hänen valokuvaamiseen keskittyvä miehensä. Me kotiuduttiin Ossin kanssa viikonloppuna ensimmäistä kertaa Burdan käsityöristeilyltä. Valtavan hauska matka takana, mutta risteilyn teema jäi lopulta aika minimaaliseksi. Oikeasti me lähdettiinkin enemmän parisuhdematkalle ja minä halusin samalla nähdä, mitä annettavaa näillä merellä järjestettävillä kädentaitomessuilla on.Näin ompelijan näkökulmasta käsityöristeily oli oikein iloinen yllätys. Jostain syystä minulla oli käsitys, että tapahtuma on suunnattu enemmänkin puikkojen heiluttajille. Olihan nyttenkin varmasti enemmän tarjolla lankoja, mutta oikein mukavasti löytyi myös kankaita ja ompelutarvikkeita.

Omat ostokseni pysyi varsin keltaisina, mutta poikkeuksellisen hillittyinä. Paapiin Palmikko joustocollegea ja Kankaiselta nyöriä sekä joustavaa sekoitekangasta. Ei ole ennen kätköissäni ollutkaan tuollaista trikoota, mutta väri hurmasi kokeilemaan. Ai niin vielä tuo ihana kaulakoru. Vaikka en olekaan erityisesti lanka ihmisiä tuo koru oli pakko saada. Katsokaa kuinka hauska!


Onko sinulla haaveissa käsityömessut merellä vai olitko jopa meidän kanssa samalla risteilyllä?

Tykkäsitkö postauksesta ja haluaisit jatkossakin lukea muiden tarinoiden lisäksi meidän käsityömatkoista? Liity ihmeessä blogin lukijaksi, tykkää Facebookissa ja aloita seuraaminen Instagramissa niin pysyt helposti matkassa mukana.

- Kati -

You Might Also Like

0 kommenttia

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!