DIY heijastin

17 lokakuuta


Elämä antoi sen verran verisesti nenille, että paremmasta säästä huolimatta jäi Särkänniemi suunnitelmat haaveilun tasolle. Harmitusta purkaakseni ajattelin tehdä uusia heijastimia. Pikku vinkki elämälle, näin ajattelin vartavasten minimoida riskejä. Eihän tarvitse jälleen näpäyttää ja pilata  suunnitelmia.


Tein samalla kuvallisen ohjeen tällaiseen hyvin yksinkertaiseen heijastimeen. Jos se elämä vaikka potkii päähän muuallakin tai haluat vain näkyä paremmin pimeydessä. Muistathan kuitenkin, että itse tehdyt heijastimet eivät ole virallisia henkilösuojaimia ilman asianmukaisien tarkistusten ja standardien täyttymistä. Näiden heijastavien koristeiden lisäksi pitää käyttää oikeita heijastimia.Tarvitset vain hetken aikaa, heijastavaa lankaa, muutaman helmen ja pätkän vahattua puuvillalankaa. Leikkaa heijastavasta langasta samankokoisia pätkiä. Kuvassa näkyvässä heijastimessa langanpätkiä on 15 kpl ja yhden pituus on 20 cm. 

Taita heijastavat langat kaksin kerroin puuvillalangan yli. Pujota haluamasi helmet kaksin kerroin olevan puuvillalangan päälle. Jotta ensimmäinen helmi pitää langat paikallaan pitää sen olla just jämptin kokoinen. Mielummin niin, että saat hieman tehdä töitä saadaksesi helmen heijastavien lankojen päälle. Huomaa, että vain ensimmäinen helmi on puuvillalangan ja heijastavien lankojen taitteen päällä. Lopuksi solmit puuvillalangat ja laitat heijastimen vaikka käsilaukkuun roikkumaan. 

Olihan haastava yrittää esittää asia sanallisesti. Toivottavasti yllä oleva kuvakollaasi havainnollistaa ohjeen paremmin. Kysy ihmeessä, jos jokin kohta jäi mietityttämään.Koska mieltäni selkeästi edelleen kaihertaa suunnitelmien muutokset, taidan seuraavaksi kokeilla jäätelöä. Kunnon perinteinen jäätelöannos parantaa pettyneimmänkin mielen. Vai pitäisikö kokeilla, jotain uutta kakku reseptiä?

- Kati -

Tykkäsitkö postauksesta ja haluaisit jatkossakin lukea Unelmallisen elämän tarinoita? Liity blogin lukijaksi, tykkää Facebookissa ja seuraa Instagramissa.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Kiva heijastinkoru idea! Itsekin olen joskus tehnyt heijastavasta langasta kukkakorut vaatteisiin, voi käyttää esim. pipon tai hatun koristeena, tai kiinnittää laukkuun. Heijastavasta villalangasta tulee mieleeni, eikä yhtään enempää erään hauskan mainoksen takia, että voisihan niistä virkata vaikka kaulahuivinkin, joko pelkästään siitä langasta tai yhdistämällä toiseen lankaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Thea Ester! Olen niin paljon kuullut juttua tuosta mainoksesta, että pitää varmaan vielä itsekin se jostain saada nähtäväksi :) Minulla on muuten äidin kutoma huivi juuri heijastavasta villalangasta, pitääkin etsiä se käyttöön kesävarastoista!

   Poista
 2. Kiitos ohjeista! Näitä tuli tehtyä äidille, ystäville, siskolle, tyttärelle jne.
  Kivaa Joulun odotusta!
  -Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kuinka monta ihmistä olet ohjeella ilahduttanut <3 Mukavaa joulun odotusta sinulle!

   Poista

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!