Unelmien koti

13 syyskuutaVaaleaa vai tummaa? Suurta vai pientä? Värikästä vai harmaata? Millaista on sinun unelmien kodissa? Minulla on melko mahtava muuttokuume päällä ja olenkin viime aikoina pohtinut paljon, millaista meidän unelmien kodissa olisi. Olen miettinyt kodin vaikutusta elämänlaatuun ja ilmapiiriin. Toisaalta olen ajatellut onko uuden kodin haikailu sittenkin vain luonteelleni ominaista levottomuutta. Vanhaan kyllästymistä. 

Nykyisessä kodissamme on oikeastaan kaksi ongelmaa, tila ja huonolaatuinen lattia. Kaksi aikuista ihmistä, suuri koira ja ompelimo pienessä kerrostalo kaksiossa meinaa välillä kiristää kaikkien osapuolten hermoa. Meillä on kuitenkin mahtava vuokraisäntä, huomattavan edullinen vuokra, täydellinen asuinympäristö ja aivan kohta uusi keittiö. On siis monta plussaa paria epäkohtaa vastaan. 

Olen kokeillut Konmarin elämän mullistavaa taikaa, vaihtanut järjestystystä kyllästymiseen asti ja yrittänyt keksiä uusia säilytysratkaisuja. Etenkin raivon vallassa huomaan kuitenkin katsovani uusia asuntoja, miettien vaihtoehtoja. Uhaten pakata kaikki tavarat heti siltä istumalta.


Iltaisin kaipaan eniten makuuhuonetta. Pimeää ja rauhallista huonetta, jossa voisi sulkea päivän tapahtumat mielestään. Yrittää sammuttaa ideoiden tulvan ja keskittyä tekemään tuttavuutta nukkumatin kanssa. Aamusti venytellä valmiiksi levitetyllä joogamatolla, ottaen ilolla vastaan uuden päivän. 

Leivonta innostuksen iskiessä huomaa pian ärsyyntyvänsä laskutilan puutteesta. Kaapit on järjestetty niin piukkaan, että oikeaa asiaa etsiessä pelkää pudottavansa kaikki muut. Unelmissa näkyy väljät hyllyt ja kaunis kokonaisuus. Siivotessa kiukuttaa koirankarvoja keräävät matot, mutta ilman ei pysy pystyssä. Ei koira eikä ihminen. Haaveilen laadukkaasta ja helppohoitoisesta lattiasta, jota ei tarvitse turhilla matoilla piilotella. 

Pimeitä ja ahtaita huoneita katsellessa toivoo tulevaisuudessa näkevänsä avaran ja siistin kodin. Värikkään ja persoonallisen. Mummolta perityn keinutuolin kirjahyllyn edessä ja vieressä kauniin lukulampun. Vanhaa ja uutta sulassa sovussa.


Oletko sinä jo löytänyt unelmiesi kodin vai onko se vasta tulevaisuudessa tavoiteltava unelma?

- Kati -

You Might Also Like

0 kommenttia

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!