Mutakakkua ja vadelmia - loistava makuyhdistelmä (sis. reseptin)

28 syyskuuta


Tiedätkö ollenkaan, kuinka hyvin sopii yhteen mutakakku ja vadelmat. Aivan loistava makuyhdistelmä. Jopa Ossin mielestä. Miehen, joka omien sanojensa mukaan ei pidä mutakakusta. Toisen kakun jälkeen kuitenkin ratkesi uudet housut. Ei tarvitse kuulemma minun enää leipoa. Mutakakku oli omien teiniaikojeni suosikki. Lähes joka viikonloppuinen traditio. Etenkin silloin kuin serkkuni tuli isovanhemmillemme yökylään. Häneltä reseptikin on lähtöisin, mutta oikeaa alkuperää en kyllä osaa sanoa. Vuosiin en ollut mutakakkua tehnyt, mutta löydettyäni ohjeen vanhasta reseptikirjastani päätin kokeilla onko maku edelleen kohdallaan.Resepti kannattaa laittaa talteen yllätysvieraiden varalle. Paljon tämän helpompaa ja nopeampaa ei voi enää kakun leivominen olla. Reilu puolituntia ja kakku on valmis tarjoiltavaksi. Toimii varsin hyvin ilman vadelmiakin, joita harvan kaapissa on yllätysvieraiden varalle. Enemmänkin onnekkaana sattumana niitä tällä kertaa laitoin päälle koristeeksi. 


1. Voitele ja korppujauhota irtopohjallinen vuoka. Käyttämäni vuoan halkaisija oli 24 cm.
2. Sulata voi ja laita kaikki ainekset samaan kulhoon. Sekoita hyvin.
3. Laita taikina tasaisesti vuokaan ja paista 200 °C n. 20 minuuttia. Ole tarkkana paistaessa, jotta kakku ei pääse ylikypsäksi. Kakun kuuluukin jäädä keskeltä hieman löysäksi.
Herkullisia hetkiä! Jos haluat monien muiden tarinoiden lisäksi löytää jatkossakin uusia reseptejä kannattaa liittyä blogin lukijaksi, tykätä Facebook sivuista ja seurata Instagramissa

- Kati -

You Might Also Like

0 kommenttia

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!