Kokeilussa askartelumassa Fimo

16 syyskuuta


Oletko kokeillut askartelua Fimo massasta? Minulle kuten varmasti todella monelle muullekin tulee suositusta askartelumassasta ensimmäiseksi mieleen Elvarin syötävän hyvännäköiset karkkikorut. Omia massan käyttöideoita miettiessä, meinaa edelleen päässä junnata vain englannin lakritsia, donitseja ja kuppikakkuja.

Mitä enemmän massaa työstin, sitä suuremmin arvostin niitä näppäriä sormia, joissa kaikki Elvarin korut on muotoiltu. Ei se ollutkaan aivan niin helppoa ja yksinkertaista kuin olin kuvitellut. Harjoitus tekee varmasti tässäkin asiassa mestarin. Lyhyet kynnet ja näppärät sormet saattaisi myös olla eduksi.
Ajatuksena oli ensin tehdä timantin muotoinen riipus. Massa ei kuitenkaan käyttäytynyt aivan oletuksieni mukaan. Ajattelin, että massasta saisi helposti muotoiltua ja leikattua haluamansa näköisiä paloja ja kuvioita. Ehkä käytössä ollut puukko oli liian tylsä, mutta sain massan venymään hämmästyttävän paljon.

Aika monenien harjoitusten jälkeen päädyin vielä alkuperäistä suunnitelmaa yksinkertaisempaan ratkaisuun. Eri kokoisten helmien pyörittely sujuisi varmasti jäykemmillä nakkisormillakin. Onneksi muistin nähneeni aiemmin, jossain vinkin korureiän lävistämiseen sukkapuikolla.

Massan muotoilu oli kyllä hauskaa vaihtelua, yleensä hieman vähemmän näppäryyttä tarvitseviin töihini. Nopeasti sormet varmasti notkistuisi ja taito kehittyisi, joten harjoitukset jatkukoon.


Haluatko jatkossakin nähdä mitä käsitöitä Unelmallisessa elämässä valmistuu? Kannattaa liittyä blogin lukijaksi, tykätä Facebook sivuista ja seuraa Instagramissa.

- Kati -

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Niin minustakin, oikein iloinen :) Kiitos kommentista Raisa!

   Poista
 2. Nätti koru! Fimo-massa on tuttua, olen askarrellut siitä nukkekoti -projektiin kaikenlaista pientä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Pipo :) Wou mitä pientä näpertämistä onkaan Fimosta askartelu nukkekotiin! Sinulla on kyllä uskomattoman näppärät sormet! Ei voi kuin ihailla <3

   Poista

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!