DIY helpon solmukorun ohje

10 elokuuta


Olen ihastunut helppoihin ja näyttäviin solmukoruihin. Näitä pitäisi ehdottomasti löytyä valmiina kaapista kaikissa sateenkaaren väreissä. Loistava asuste yksivärisien tunikoiden kanssa eikä näpertämiseen mene 15 minuuttia kauempaa. Solmukoru sopii mainiosti myös avainnauhaksi. Mietin ensin onko tämä vähän liian helppo ohje jaettavaksi, mutta ajattelin nyt kuitenkin julkaista teille yksinkertaisen ohjeen näiden nopeiden korujen valmistamisesta. Ehkä kuvalliset ohjeet olisi riittänyt, mutta päätin hieman avata niitä myös sanallisesti.


Solmukorun ohje
1. Tarvitset solmukoruun haluamasi värisiä helmiä ja  kaksi saman mittaista melko ohutta puuvilla nyörin pätkää. Nyörien pituuteen vaikuttaa haluamasi korun mitta sekä solmujen määrä. 170 cm nyörin palasta, 2 cm solmu väleillä tuli  47 cm pitkä ketju. 
2. Ensimmäiseksi solmitaan nyörit toisesta päästä hevosenhäntäsolmulla. Jätä päähän reilut pätkät nyöriä, jotta pystyt lisätä niihin lopuksi vielä yhdet helmet ja hevosenhäntäsolmun.
3. Pujota kaikki helmet kerralla molempiin nyöreihin. Kahdesta väristä tehtynä toiseen nyöriin toisen väriset ja toiseen toisen väriset. Voit halutessasi pujottaa myös yhden solmu välin helmet kerralla kuten alempaa löytyvässä avainnauhan ohjeessa.
4. Ota yhden solmu välin helmet lähelle ensimmäistä solmua ja tee nyt toinen hevosenhäntäsolmu haluamasi matkan päähän ensimmäisestä solmusta.


5. Solmi kaikki loput solmut nyöreihin samalla tavalla kuin kohdassa 4.
6. Kun kaikki solmut on tehty pujota vielä viimeisten solmujen jälkeen molempiin päihin helmet samalla tavalla kuin aiemmatkin.
7. Solmi nyt nyörin päät toisiinsa hevosenhäntäsolmulla.
8. Lopuksi leikkaa ylimääräiset nyörin päät pois.


Avainnauhan ohje
1. Avainnauhaan tarvitset haluamiesi helmien ja nyörin pätkien lisäksi avainlukon.
2. Ota molemmat nyörit käteesi ja taita ne yhdessä keskeltä kahtia. Pujota tuo nyörien keskikohta läpi avainlukon renkaasta.
3. Pujota kaikki nyörin päät läpi tuosta nyöri lenkistä, mikä tuli kun pujotit nyörien keskikohdan läpi avainnauhan renkaasta.
4. Kiristä solmu kiinni avainlukon renkaaseen. Tällaiseen solmuun avainlukko asettuu mielestäni parhaiten eikä ala sojottaa tai mene vinoon käytössä.


5. Aloita nyt helmien pujottaminen nyöreihin. Pujota molempiin nyöreihin vain niin monta helmeä kuin haluat yhden solmun välille.
6. Tee nyt nyöreihin ensimmäinen hevosenhäntäsolmu.
7. Kiristä solmu haluamasi matkan päähän avainlukosta.
8. Solmi nyörit ja pujota kaikki helmet samalla tavalla kuin kohdassa 5.-7. Varmista, että solmujen välit pysyy saman suuruisina molemmin puolin avainlukkoa.


9. Kun kaikki solmut on tehty pujota vielä viimeisten solmujen jälkeen molempiin päihin helmet samalla tavalla kuin aiemmatkin.
10. Solmi nyt nyörin päät toisiinsa hevosenhäntäsolmulla.
11. Kiristä solmu niin, että solmujen väli pysyy samana kuin aiemmissa solmuissa.
12. Lopuksi leikkaa ylimääräiset nyörin päät pois.Toivottavasti ohjeesta on sinulle iloa!

- Kati -

You Might Also Like

5 kommenttia

 1. Hei pitkästä aikaa! Sinulla on aivan ihana uusi blogi, ja mahtavaa, että into on palannut :)! Vihdoinkin sain lisättyä blogisi myös lukulistalle, se on tässä kesän kiireissä ehtinyt unohtumaan. Mutta nyt taas seuraamassa innolla uusia juttujasi <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että olet löytänyt tänne ja mukava kuulla, että tykkäät :) Kiitos aivan ihanasta kommentista Hanna Mi! <3

   Poista
 2. Nämä on kivoja. Itsekin olen näitä paljon tehnyt ja omistan niitä lähes kaikissa väreissä, joita käytän. Nyt on oranssit suunnitelmissa. Viimeksi taisin kesän alussa esitellä blogissa sinisävyisiä. Ne menivät lahjoiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tajusin nyt, että innostukseni näihin on muuten saattaanut lähteä sinun viime vuotisesta arvonnasta! :) Tällainen on kyllä mainio lahjaidea. Pitääkin käydä katsomassa, mitä kaikkea olet viime aikoina tehnyt, niin valitettavan harvoin olen enää muita blogeja kunnolla ehtinyt lukea, pitäisi ehdottomasti ryhdistäytyä asian tiimoilta. Kiitos kommentista Pikku Akka! :)

   Poista
  2. Hih, just tänä aamuna bloggasin oranssit helmet. Tällä menetelmällä tehdyt. Näitä on niin mukava värkkäillä. Työkaveri tilasi samanmoiset. Lupasin tehdä maanantaiksi. Itselläkin on ollut blogien seuraileminen vähän hiljaisempaa, kun työt hiukan hidastavat harrastuksia. Mutta tulepa tosiaan joku päivä kurkkimaan. :)

   Poista

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!