5 x helppo smoothie ohje

15 elokuuta


En ole erityisen pitkäjänteinen kokki tai leipuri. Suosin enemmänkin kaikkea helppoa ja nopeaa. Yksinkertaista. Mitä pikemmin pääsen nauttimaan aikaansaannoksieni tuloksesta sen parempi. Ehkä juuri tästä syystä smoothie on yksi suosikeistani. Mihin tahansa aikaan vuorokaudesta. Ei muuta kuin ainekset tehosekoittimeen, laitaa vekottimen päälle ja juo tai minun tapauksessani usein lusikoi ääntä kohden valmiin smoothien. Just sopivan yksinkertaista. Etenkin aamu aivoilla. Nyt ajattelin jakaa teille omat suosikki ohjeeni yhteen jälkiruokaan sekä neljään aamupala vaihtoehtoon. Millainen on sinun suosikki smoothie?


Mustikka-avokado smoothie
Mustikka-avokado smoothiesta on helppo tehdä mieleisensä vahvuista maidon määrää säätelemällä. Lopputulos on melko vahva eikä suinkaan sovi pillillä juotavaksi kun laitat 300 g mustikoita, yhden  avokadon ja 1,5 dl maitoa. Näillä määrillä valmista smoothieta tulee noin puoli litraa. Jos tykkäät enemmän juotavasta smoothiesta lisää vain maitoa haluamasi määrä. Itse tykkään nälkäisempänä syödä smoothien lusikalla. Ihan mielikuvitus syistä. Lusikoitava ruoka tuntuu enemmän syötävältä ja täyttää paremmin.


Mansikka-vesimeloni smoothie
Mansikka-vesimeloni smoothie ei kaipaa lisättyä nestettä. Puolesta litrasta mansikoita ja kuorineen 700 g palasta vesimelonia tulee n. 0.7 litraa smoothieta (vesimeloni tietenkin tehosekoittimeen ilman kuorta, mutta paha olisi kaupassa arvailla palan painoa ilman kuorta). Näin kesällä olen laittanut tuoreita mansikoita, mutta jäisistä marjoista tehtynä smoothie on jopa parempaa. Ihanan kylmää ja raikasta.


Persikka-banaani smoothie
Persikka-banaani smoothie käyttäytyy hieman erikoisesti. Heti valmistuksen jälkeen se on helpommin juotavaa ja hetken päästä hyytyy totaalisesti. Kunnon sekoituksen jälkeen smoothie notkistuu taas juotavaksi. Kahdesta banaanista ja 425/235 g tölkistä säilykepersikoita mehuineen tulee noin litra valmista smoothieta. Terveellisempi ja vähä sokerisempi vaihtoehto on tietenkin käyttää tuoreita persikoita ja tuoremehua.


Mango-ananas smoothie
Mango-ananas smoothie on kirpeän ja makean raikas sekoitus. N. 0,7 litraa smoothieta tulee 300 g pakastettua mangoa ja 227/140 g tölkistä ananasmurskaa mehuineen sekä 1,5 dl maitoa. Smoothieen sopii arvatenkin säilykkeitä huomattavasti paremmin tuoreet tai pakastetut hedelmät ja marjat sekä tuoremehu. Ehkä silloin tällöin sopii kuitenkin tyytyä myös siihen tölkki vaihtoehtoon.


Vanilja-kahvi jälkiruoka smoothie
Tämä jäätelöstä valmistettu smoothie taitaisi kyllä enemmän kulkea pirtelön nimellä suomen kielessä. Litran vaniljajäätelöstä ja desilitrasta kylmää kahvia valmistuu n. 0,6 litraa valmista juomaa. Kahvin vahvuus sekä omat mieltymykset vaikuttavat olennaisesti sopivaan kahvin määrään.


Herkullisia hetkiä! <3
- Kati -

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Kaikki näistä kyllä maistuisi... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin tehosekoitin töihin :) Ja kiitos kommentista Raisa, ihana nähdä sinut täällä vierailulla :)

      Poista

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!