Kannattaako lähteä kesäteatteriin?

16 heinäkuuta


Heti ensimmäiseksi on mainittava, että me ei todella olla kokeneita teatteri vieraita. Nyt kuitenkin näyttäisi siltä, että meistä saattaa vielä tulla sellaisia. Innostus kesäteatteriin lähti yllättäen Kotimaan matkamessuilta, jossa Sydämenpalo mainosti esityksiään Sappeen ja Ellivuoren kesäteattereissa. Nyt näiden kahden esityksen jälkeen ei voi kuin ihmetellä, miksi kummassa ei tullut harrastettua tämän kaltaista kulttuuria aiemmin. Mahtava tapa viettää kesäpäivää yhdessä perheen tai ystävien kanssa! Katetussa katsomossa ei haittaisi tänä kesänä kiusanneet vesisateetkaan. Molempia huumorin täytteisiä esityksiä sopii siis lähteä katsomaan myös sadepäivän piristykseksi kunhan pukeutuu lämpimästi. 


Sastamalassa sijaitsevassa Ellivuoressa on tänä vuonna ensimmäistä kertaa kesäteatteri. Näyttämö sijaitsee järven rannalla, joten kannattaa pukeutumisessa huomioida mahdollisesti järveltä puhaltava tuuli. Me oltiin paikalla pahimman kesämyrskyn aikaan, mutta hyvin tarkeni villatakissa. Ellivuoressa esitettävä Sata lasissa on ihastuttava näytös Sen oikean etsimisestä. Miten käy kun lapsenlapsista haaveileva äiti alkaa etsimään kotona asuvalle aikamiespoika Veetille naisseuraa. Avukseen äiti saa asiaan vastahakoisesti suhtautuvan kampaaja Ritun. Näillä lähtökohdilla on melko selvää, että soppa on valmis eikä väärinkäsityksistä varmasti vältytä. Hauskan esityksen aikana nähdään, miten Veetin naisasioiden käy. Löytyykö sopiva nainen Tinderistä tai mahdollisesti, jostain aivan muualta. 


Pälkänneellä sijaitsevassa Sappeen kesäteatterissa meitä helli lämpö ja aurinko. Sappeen esitys Räminää ja räystäskouruja on todella viihdyttävä näytelmä huonokuntoisen rivitalon hyvin erilaisista asukkaista, jotka taistelevat taloyhtiön sekä omien rahahuoliensa kanssa. Talo kaipaisi kiireesti julkisivu remonttia ja säästösyistä asukkaat päättävät tehdä remontin itse. Aivan hulvattoman hauskassa esityksessä nähdään, miten käy remontin ja naapuri sovun kun yksi talon asukkaista on rahavaikeuksissaan sekaantunut vaaralliseen moottoripyöräjengiin. Kun kaikki sekaantuvat toistensa asioihin eikä yksityisyydestä ole tietoakaan on asukkaat lopulta yhdessä pulassa. Uskomattomat nauru hermoja kutkuttavat väärinkäsitykset jatkuvat läpi tarinan.


Huomasin, että nyt on käynnissä myös hyväntekeväisyys kampanja, jossa voit lahjoittaa teatteri lipun sitä tarvitsevalle. Aika mahtava tapa muistaa omia lähimmäisiä tai auttaa ihmisiä, jotka ei muuten teatteriin pääsisi. Esitykset kulkee varsin verkkaiseen tahtiin eikä varmasti ehdi tulla tylsä. Katsoja kunnasta iso osa oli enemmän keski-ikäistä tai eläkeläisiä, mutta oikeasti näissä viihtyisi varmasti monet nuoremmatkin. Molemmat esitykset tarjosi hyvää musiikkia sekä iloa ja naurua koko näytelmän ajaksi. Näitä ammattitaitoisesti toteutettuja näytelmiä kannattaa lähteä katsomaan kauempaakin. Majoituksen puolesta matka ei ole este kumpaankaan teatteri vierailuun. Molemmissa matkailukeskuksissa Ellivuoressa ja Sappeessa on tarjolla majoituspaketti, joka sisältää liput näytelmiin. Tampereelta on alle tunnin ajomatka molempiin kesäteattereihin, mutta on myönnettävä, että meinasi se yöpyminen houkutella meitä lähimatkailijoitakin. Vaihtelu olisi virkistänyt mukavasti, mutta valitettavasti kotona viihtyvä koira ei erityisemmin nauti matkailusta ja ainoa hoitajaksi kelpaava kaveri oli omissa kesän vietto kiireissään. Alettiin kyllä jo haaveilla ensi kesän teatteri esityksistä majoituksen kanssa.


- Kati -

You Might Also Like

0 kommenttia

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!