DIY timanttimekon kaava

21 heinäkuuta


Ompelupiireissä ei näy loppua timanttimekkojen suosiolle. Minun, kuten niin monen muunkin suosikkikaava on tällä hetkellä helmasta timantin muotoinen. Paljon on näkynyt erilaisia variaatioita mekon toteutuksesta. Usein hyvin väljiä. Oma kaavani sopii monelle vartalolle, koska se ei nimenomaan ole liian väljä. Kivoja ne väljätkin on muiden päällä, mutta minä tunnen itseni sellaisessa lähinnä ryhävalaaksi. Oma kaavani on hyvin vartalonmyötäinen yläosasta, rinnan kohdalta ja vielä vähän rinnan alapuoleltakin. Yhden ompeluryhmäläisen toiveesta, ajattelin nyt näyttää teille, mitenkä varatonmyötäisestä yläosasta saa helposti muokattua timanttimekon. Kaivahan siis kätköistäsi se täydellisen yläosan kaava, viivoitin, kynä ja kaavapaperia niin aletaan kaavan muokkaus hommiin.


Vartalonmyötäisestä tunika kaavasta saat muokattua timantin mallisen ylläolevan kaavakuvan mukaisesti. Jokaisen kaavaan piirretyn katkoviivan mitta näkyy kuvassa vasemmassa sivussa. Muista suhteuttaa mitat omiin mittoihisi. Tuo kaavakuvassa näkyvä pienempi kaava on minun vartalonmyötäisen tunikan kaava. Valmiin vartalonmyötäisen tunikan kuvan näet alla olevasta kuvasta. Kaavaan ei ole piirretty tuota helman resoria. Timantiksi helma lähtee levenemään vasta rinnan alapuolelta ja kaavat ovat siihen asti identtiset. Aivan valtavan suurta leveys eroa tunikoissa ei ole.


Materiaaliksi käy omien kokemusteni mukaan ainakin trikoo ja merinovilla. Joustocollegesta tuli hieman liian tönkkö, mutta ei sekään kaappiin ole jäänyt. Kaikissa timanttimekoissani on kaavakuvan mukaisesti sivusaumassa, vähän timantin kärjen yläpuolella tavallinen sivusaumaan ommeltava tasku. Ei siis mitään erikoisia kikkailuja vaan helman muoto tekee taskuista näyttävät.Toivottavasti postauksesta on sinulle hyötyä. Kannattaa liittyä blogin lukijaksi, tykätä sivuista Facebookissa tai liittyä seuraajaksi Instagramissa, jos olet jatkossakin kiinnostunut erilaisista ompeluohjeista ja ideoista. Ompelun iloa sinulle! <3

Muokattu 22.2.18 - Nyt tämän mekon kaava on myös ostettavissa Unelmallisesta verkkokaupasta nimellä Anita mekko. Kyseinen kaava sisältyy myös unelmalliseen mekko kaavapakettiin.

- Kati -

You Might Also Like

17 kommenttia

 1. Timanttimekkoa minulla ei vielä ole. Jotenkin olen aina ajatellut, että se ei oikein passaa tämmöselle lyhyelle pullukalle. Aurinkoisen keltaisen timantin olet itsellesi ommellut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timantin sopivuus on kyllä vähän mielipiteitä jakava kysymys. Minusta tällainen yläosasta istuva sopii todella monelle vartalolle. Kiitos Pikku Akka! :)

   Poista
 2. Olisin vielä kaivannut mittoja poikkiviivojen väliin???? Aivan ihana malli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi tuollaista en tullut ajatelleeksi. Minkä väristen viivojen välit olisit halunnut tietää?
   Kiitos! :)

   Poista
  2. Oikeastaan kaikkien noin mitat, olis siten (ehkä) helpompi tumpelonkin muokata. Kiitos jo etukäteen jos voit auttaa ; ))

   Poista
  3. Olka-keltainen on 36cm, olka-punainen 48cm ja olka-pinkki olisi 61 cm. Turkoosilla ja pinkillä ei montaa senttiä ole eroa. Toivottavasti näistä on sinulle apua! :)

   Poista
 3. Kivan näköinen sinulla, ja minäkin voisin ajatella nyt ensimmäisen kerran elämässäni ommella tuollaisen tunikan, sillä vasta nyt koen, että naksaa kohdilleen.
  Se olikin juuri tuossa tietyssä vartalonmyötäisyydessä "se juttu", yesh! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Thea Ester! :) Kiva kuulla, että sain inspiroitua sinua! Omasta mielestäni se juttu on juurikin tuossa tietyssä vartalonmyötäisyydessä, muuten timantti peittää kaikki omat muodot. Toisaalta taas, jos on liian alas asti vartalonmyötäinen näyttää timantti mielestäni hassulta. Tarkkaa puuhaa! ;)

   Poista
 4. Ihana malli! Mikä on kaavan koko, niin voisi ajatella suhteuttaa mittoja omaan kokoonsa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaijas! :) Olisiko oma kaavani ehkä kokoa l tai xl. Koolla ei niinkään taida olla merkitystä vaan kaavan muokkauksessa mittojen suhteutus kannattaa aloittaa tuosta keltaisesta viivasta ja verrata sitä omaan kaavaan.

   Poista
 5. Ihana malli, täytyy itsekin kokeilla! Paljonko sinulla meni kangasta tähän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana kuulla, että sain sinut innostumaan :) 150cm riitti tuon kokoiseen kun kankaanleveys oli 150cm ja yksivärisen etu ja takakappaleen pystyi leikkaamaan vierekkäin niin, että ne oli eripäin. Olikohan yhtään ymmärrettävästi selitetty? Joka tapauksessa riippuen kankaan leveydestä ja kuvioinnista, riittää yhden helman + hihan mitta tai kaksi kertaa helman mitta, jolloin hihat saa leikattua etu ja takakappaleen vierestä.

   Poista
 6. Kivan näköinen malli. Voisitko vielä laittaa pystymittoja olka-keltainen viiva, olka-pinkki viiva, kiitos!
  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pakkobloggaaja! :) Olka-keltainen viiva mitta on 36cm ja olka-pinkki viiva mitta on 61cm.

   Poista
 7. Timanttinen mekko, ihana väri<3

  VastaaPoista
 8. Kiitos ihan timanttisesta ohjeesta, nyt kokeilen minäkii.
  Tuo keltainen väri saa sinut hehkumaan, aivan ihana!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ja ompelun iloa sinulle! <3

   Poista

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!