Juhannusristeily

24 kesäkuuta


Olen jo monena viikonloppuna ehdottanut Ossille Tampereen Laukontorilta lähtevää Sotkanvirran risteilyä. Ehdotukseni on vain toistuvasti tullut sunnuntai aamuna ja risteily kulkee normaalisti ainoastaan lauantaisin. Juhannuksen vietto ideoita miettiessä ehdotin jälleen, jotain Hopeanlinjan risteilyä. Parin tunnin risteily Nokialta kuulosti hieman liian lyhyeltä ja päätettiin varata paikat Laukontorilta lähtevälle Sotkanvirran risteilylle. Toivoa sopi, ettei ihan mahdottoman kylmä ja sateinen juhannus sää kiusaa. Eikä muuten alkumatkan sadekuuron lisäksi tullut vettä ollenkaan. Satamassa huomattiin, että kyseessä on Hopeanlinjan uusin ja suurin laiva m/s Silver Sky. Ossi oli aikoinaan Nokialla katselemassa kyseisen laivan ensi laskua Pyhäjärveen, mutta kumpikaan ei ollut aiemmin vieraillut kyseisellä paatilla. Aika mahtavan kokoinen sisävesilaivaksi. Jos olet muuten Tampereella liikkeellä autolla kannattaa risteilyn ajaksi jättää auto parkkiin Laukontorin 4 tunnin paikkojen sijasta, jonnekin Hämeenpuiston toiselle (eli Pyynikin) puolelle. Pysäköinti on huomattavasti edullisempaa ja maksimi aika 10 tuntia. 

Onnekkaana vahinkona Ossi tilasi kyselemättä myös ruokailun risteilyltä. En millään löytänyt Hopeanlinjan sivuilta tietoa tarjottavasta ruuasta ja ajattelin, että nirson on silloin parempi syödä muualla. Ei muuten tarvitse mennä juhannuksena syömään muualle kun kaikki paikat on kiinni. Luulisi minun, jos jonkun se tietävän koska tästä syystä olen aikoinaan yhden juhannuksen ollut syömättä. Ihan vaa vinkkinä muillekin kannattaa elää sen mukaan, että kaupat menee kiinni yhdeltä päivältä ei suinkaan kuudelta illalla. Ruokalistan puuttuminen nettisivuilta oli muuten ainoa miinus koko toiminnassa, joten ei se nyt mahdottoman suuri epäkohta ole. Matkalla selvisi, että ruokailun olisi voinut ostaa vielä laivastakin. Vähän pelon sekaisin tuntein tuota ruokailua odotin, mutta ihan tuttua ja turvallista ruokaa siellä oli tarjolla. Perunaa, lihaa, kalaa, salaattia ja leipää. Kaikkea perus settiä, minkä nirsokin ruuaksi tunnisti.
Koska en ole vuosiin juonut alkoholia, mutta tykkään toisinaan juoda alkoholittomia drinkkejä olen osaltani tottunut siihen liittyviin kummasteluihin jopa jonkinlaiseen "pakko myyntiin". Oli todella ilo huomata, että laivan baarissa tätä toivetta ei sen enempää hämmästelty kuin kyseenalaistettu. Päinvastoin kun asia tuli paremmin puheeksi selvisi, että alkoholittomien juomien kysyntä on lisääntynyt huomattavasti viime vuosina. Kaiken kaikkiaan laivalla oli aivan mahtava henkilökunta. Todella iloista, ystävällistä ja lämminhenkistä asiakaspalvelua.Meillä oli kaikin puolin ihana ja onnistunut juhannusmatka. Kamera jätettiin tällä kertaa kotiin ja kännykällä kuvaaminen on vähän kuin arpapeliä. Ei voi ikinä tietää miltä lopputulos näyttää, mutta kyllä nämäkin asiansa ajaa. Voin todella suositella kaikille muillekin Hopeanlinjan Sotkanvirran risteilyä. Kesä, järvi, ruoka, juomat, kauniit maisemat ja muutama tunti aikaa olla vaan. Ihan just kaikki kohdallaan.


Onko teillä muilla, jotain perinteisiä juhannus tapoja vai mennäänkö pelkän fiilikseen mukaan?
- Kati -

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Kuulostaa ihanalta pikku risteilyltä! Ite en kans juo lainkaan alkoholia mutta tykkään alkoholittomista drinksuista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just sellainen arjen irtiottoon sopiva :) Alkoholittomana saa kyllä tosi hyvä drinkkejä ja kuohujuomia! Kiitos kommentista Susanna!

   Poista
 2. Eipä meinaa tulla käytyä kun asuu liian liki, pitäisi oikeasti joskus vaan mennä. Kerran on sentään Viikinsaaressa käyty kun olen nyt 15 vuotta Tampereen kyljessä asunut! Vielä hupaisempaa on se, että mies joka on koko ikänsä tässä asunut, kävi siellä eka kertaa mun kanssa lähes nelikymppisenä ��

  Lielahden Cittariin yritettiin mennä aattona vähän neljän jälkeen, kun mies oli mielestään tsekannut että se on kuuteen auki. Ei ollut kuin neljään. Prisma on onneksi koko juhannuksen auki 21 asti ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten se lähteminen onkin aina haastavin, etenkin niihin lähellä oleviin kohteisiin :) Olen kans ikäni asunut Tampereen liki, mutta tää oli ensimmäinen kerta tällä risteilyllä ja Viikinsaareenkin on tullut lähdettyä vain pari kertaa.
   Onneksi löysitte vielä aukinaisen kaupan! Pitääkin muistaa tuo Prisma vastaisuuden varalle. Omasta kokemuksestani on jo kymmenen vuotta aikaa..

   Poista

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!