Kirsikkajuustokakun resepti

14 toukokuuta

Tiedätkö ne kaupan antamat ilmaislahjat? Kiitos asiakkuudesta, mutta oikeasti enemmänkin mainos kyseisestä tuotteesta. Itse en näitä yleensä kotiini kanna, ellei kyseessä ole entuudestaan tuttu tuote. Mummi sen sijaan haluaa kaiken, minkä saa ilmaiseksi tai halvalla. Onneksi nykyään tulee tarjoukset sähköpostitse. Voin näin ystävällisesti suodattaa turhimmat hänen ostoskoristaan. Pirkan Kirsikkahillo oli yksi näistä mainoksista. Minä vastustin rankasti. Turhaan. Onneksi hävisin tämän taistelun. Kuukausien säilönnän jälkeen alkoi odottamani kyselyt, mihinkä voi kirsikkahilloa käyttää. Ei aavistustakaan. Ehkä sitä voisi juustokakkuun kokeilla.



Loistava idea, vaikka itse sanonkin. Kakusta tulee mukavan pehmeän makuinen. Ei ollenkaan liian kirsikkainen. Kakkuun käy tietenkin, mikä tahansa kirsikkahillo, mutta mainoksen uhreina meillä käytetään Pirkan versiota. En muista kyllä kaupassa nähneeni edes muilta merkeiltä kirsikkahilloa. Itse kakun valmistamiseen menee vain reilu puoli tuntia, mutta yleensä annan kakun hyytyä rauhassa seuraavaan päivään asti. Keksien murskaukseen tarvitset tehosekoittimen. Voit käyttää myös nuijaa, mutta tehosekoittimella saa huomattavasti hienompaa jälkeä vähemmällä vaivalla. Kakku valmistetaan halkaisijalta 26cm irtopohjavuokaan. Voi olla, että kakku mahtuisi nipinnapin myös 23cm halkaisijan vuokaan. Liivate on helpoin lisätä suoraan mukissa kuumennettuun veteen. Meiltä kun ei mikroa löydy, olen kiehauttanut ensin veden kattilassa ja sekoittanut, sitten veden sekä liivatteet mukissa. Tällä tavalla tuppaa tulla kiire kun pieni vesi tilkka jäähtyy uskomattoman nopeasti.


1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen niin, että ne peittyvät kunnolla.
2. Hienonna Digestive keksit tehosekoittimella. Sekoita keksi murska ja sulatettu voi keskenään. Levitä seos tasaisesti leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan. Laita vuoka jääkaappiin.
3. Laita kylmän kerman joukkoon ripaus sokeria ja vaahdota kunnolla. Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka, tuorejuusto ja kirsikkahillo.
4. Kuumenna 2 ruokalusikallista vettä ja lisää joukkoon, pehmenneet ja vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita hyvin ja lisää liivateseos ohuena nauhana edellisessä kohdassa sekoittamiesi aineiden joukkoon.
5. Levitä seos tasaisesti irtopohjavuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua. Laita mahdolliset koristeet kakun päälle vasta hieman ennen tarjoilua.



Kukista saa helposti näyttävän koristeen kakun päälle. Varmista aina myyjältä kukkien myrkyttömyys ja sopivuus kakun koristeeksi. Usein Orvokit on kakkuun sopivia. Nypi kukat valmiiksi edellisenä iltana ja anna niiden liota kylmässä vedessä yön yli. Kukat säilyy näin pidempään nuupahtamatta.




Herkullisia hetkiä just sulle!

- Kati -

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Todella tyylikkäät kakut sinulla. Kauankohan nuo orvokit kestävät nuupahtamatta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! :) Tiedätkö orvokit kesti paremmin kuin osasin odottaa! Lauantai iltana laitoin kukat veteen, sunnuntaina kakun päälle ja vielä maanantaina päivällä kun syötiin viimeiset palat, kukat oli aivan just laitetun näköisiä. Tiedä ollenkaan kauanko ne olisi kestänyt kun kakku loppui ennen :)

      Poista

Ihana, jos ehdit jättää viestiä vierailustasi. Pienikin kommentti on suuri ilo minulle. Kiitos!